Hopp til innhold

Think med ny batteriteknologi – og ny pris

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

think elbilI dagens Aftenposten kliner Think til med en helsides annonse for sin nye modell med litiumbatterier. Ikke minst påkaller det oppmerksomhet at prisen nå er satt ned til 244.000 kr.

Think har i lang tid jobbet med et alternativ til utgaven med Zebrabatterier. Ikke nødvendigvis fordi Zebrabatteriene er dårlige, men fordi det er for lite volum tilgjengelig av dem. Batterileveransene ville begrense Thinks mulighet til å vokse.

Nå lanseres da Think i litiumversjon, med batterier fra deres største eier, amerikanske EnerDel. Intensjonen på kort sikt er å ha Think med to batterivarianter – og to priser pga forskjell i størrelsen på batteripakkene. Litiumpakka er litt mindre enn Zebrapakka som har vært brukt til nå. Derfor vil kjørelengden være noe kortere, angis til 160 km i annonsen. Vi får tro at den blir mer begrensa enn det på vinterstid i Norge, antagelig helt ned til 100 km når det elektriske varmeapparatet også brukes. Men dette får vi sikkert mer info om fra Think. For et nyhetsbrev er på vei. Det legger vi ut seinere.

Vi gratulerer Think med den nye modellen og ikke minst den nye prisen som gjør elbilen deres mer konkurransedyktig. Ingen tidlige kjøpere skal føle seg snytt av at prisene går nedover som resultat av teknologiendringer, ytelsesendringer eller volumvekst. Heldigvis vil vi heller si. Det må vi bare glede oss over. Kun med konkurransedyktige priser kan vi bli flere elbilister.

Lyst til å teste en Think? Her er forhandlerne. Eller benytt deg av anledningen i helga til å teste Think på Aker Brygge Bilutstilling i Oslo. Fredag fram til 19.00, lørdag og søndag fram til 18.00.

PS Ikke så mye mer informasjon i nyhetsbrevet som kom utpå dagen, det var link til denne siden. Kommer nok mer info etterhvert, ja.

Opprinnelig publisert 27. mai 2010, 09:30:00 | Hans Håvard Kvisle