Hopp til innhold

Tronskifte på elbiltoppen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mitsubishi i-MiEVThink er ikke lenger Norges vanligste elbil. Nå troner en annen elbilmodell på toppen og utgjør nesten 20% av de 6.300 elbilene vi pr 31.mars 2012 hadde på norske veier.

 

 

 

Elbilbestand 31.mars 2012Vi har kikka på elbilbestanden etter at første kvartal er over. Tallene sammenlignes med slutten av fjoråret. For noen merker er det synkende tall på grunn av avregistreringer og intet nysalg. Andre modeller guffer bare på. Salget i 1.kvartal var dominert av Nissan og Mitsubishi, mens det stoppa opp for de gamle schlägerne Think og Buddy.

I vår lange elbilhistorie hvor vi har ført statistikk i hele dette årtusenet, har Think vært den mest vanlige elbilen i Norge. Innimellom med knappe marginer. Men imponerende nok helt fram til at 1.kvartal av 2012 er over.

Nå har imidlertid Mitsubishi fått betalt for salgssuksessen. I-MiEV har blitt Norges mest eide elbil – eller «folkets elbil» som Mitsubishi kaller den. Det har gått troll i ord.

Spennende å se hvor lenge i-MiEV holder denne posisjonen. For det er en LEAF som stiger med rekordfart på bestandsstatistikken.

Pr 31.mars er det de fire modellene som pt har solgt over 1.000 eksemplarer i Norge, som utgjør 72% av bestanden i Norge. Plusser vi på PSA-gruppens Peugeot og Citroën, er vi oppe i hele 90%. Så veldig mangfoldig er ikke elbilparken. For Citroën og Peugeot er det ikke bare deres variant av trillingene, men også mange gamle Saxoer, Berlingoer, 106 og Partnere inkludert i statistikken. Utgjør drøye halvparten av deres beholdning.

Også NRK har gått til innkjøp av Mitsubishi i-MiEV. Gratulerer til Mitsubishi med elbilgull og spennende kunder!

Mitsubishi i-MiEV NRK