Hopp til innhold

Tusen takk for innsatsen!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ElbilparadeIgjen en vellykka elbilparade arrangert av Elbilforeningen. Passe stort kaos i Oslo sentrum.

 

I løpet av en halvtime på morgenen møtte det til slutt opp ca 80 elbiler for å delta i en kortesje som gikk i en runde fra Rådhuset, forbi Stortinget, ned til Universitetet, opp Karl Johan og tilbake til Rådhuset igjen.

Vi kjørte runden 3-4 ganger. Ja, vi var så mange at det ble som en «lenke». Umulig å holde alle andre biler unna, men noen av dem fikk gleden(?) av å kjøre sammen med oss. Forøvrig er det forbausende å se hvor mange turistbusser som trafikkerer Oslo sentrum, selv på mandag morgen. En ting er sikkert, turistene fikk nok å ta bilder av.

ElbilparadeMens fotfolket paraderte i Oslo sentrum, møtte lederen i Norsk Elbilforening politikere fra alle partier. Snorre takket for at elbil er inne i klimaforliket og at langsiktigheten nå er fram til 2018. Imidlertid ble det påpekt at Elbilforeningen mener at 100.000 elbiler og 2020 er nøkkeltallene som til slutt må ligge til grunn for en effektiv elbilpolitikk.

Budskapet ble godt mottatt av Nikolai Astrup (Høyre), Torstein Rudihagen og Marianne Marthinsen (Ap), Bård Hoksrud (Frp), Erling Sande (Sp), Hallgeir Langeland (SV), Knut Arild Hareide (KrF) og Borghild Tenden (V). Alle disse er sentrale politikere når vi snakker om elbil.

Flere og finere bilder, film og kommentarer kommer etterhvert. Så følg med på elbil.no for å se det kryr av elbiler og politikere som støtter elbilsaken.

Tusener på tusener takk til elbilistene som stilte opp på morgenkvisten!