Hopp til innhold

Ute og Kruser

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

I komplett stillhet tøffer vi ut fra Aker Brygge. Kruser har tatt oss med på båttur i sin helelektriske båt, både for at vi skal få prøve båtdelingstjenesten de tilbyr – og for å signere en avtale på en helt ny medlemsfordel til Elbilforeningens medlemmer.

Idet vi kaster los fra Aker Brygge hører vi det yrende folkelivet og bølger som skvulper mot siden av båten. Når vi sakte kjører lenger og lenger bort fra land, opplever vi plutselig Oslofjorden i komplett stillhet. Vi har fått være med selskapet Kruser på båttur i deres nye elektriske båt.

Båtdeling uten forurensning

Delingstjenester er vinden som aldri før, og Kruser har kastet seg på bølgen. Tidligere i vår lanserte de en helt ny båtdelingstjeneste. De skal gi kundene tilgang til båt hele sesongen, uten at de trenger å bekymre seg for alt ansvaret som er knyttet til det å eie selv. – Tanken bak det hele er å skape et bekymringsfritt båtliv for både folk og miljøet, der du som kunde slipper alt det praktiske arbeidet og kun har ansvaret når du bruker båten, sier daglig leder i Kruser, Christer Ervik.

Vind i håret – uten en lyd

Vi har vært så heldige å få bli med ut for å prøve selv. I strålende sol går vi om bord i Krusers helt nye elbåt. Den er av typen Green Waves 601. Båten vi er med i har god plass til opptil åtte personer, og kan enten brukes med kalesjen helt nede, eller oppe for ekstra skjerming. Strømmen blir koblet fra og vi legger ut på tur fra Aker Brygge, hvor Kruser i dag har to båter liggende. De har også to båter på Øksenøy Marina på Fornebu, men planen er å utvide til enda flere steder neste sesong. Da står blant annet Bergen og flere steder i Indre Oslofjorden på planen. Les også om hvordan Kruser og Evoy utfordrer båtbransjen

Inngår samarbeid

Båtturen er ikke bare for å nyte den friske sjøluften, det er også for å teste tjenesten til Elbilforeningens aller nyeste samarbeidspartner. Norsk elbilforening har nemlig inngått samarbeid med Kruser; en helt ny og spennende medlemsfordel til våre medlemmer. – Vi har stor tro på konseptet, og er veldig glade for å ha inngått et samarbeid med Kruser på båtdeling til våre medlemmer, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. – Nå som høsten kommer snikende er det nok mange som allerede savner sol og sommer, og da er det fint å ha noe å se frem til. Etter å ha testet det selv, mener vi dette er noe vi tenker alle bør få glede av. Det å være på sjøen uten eksos og motorstøy er en helt ny opplevelse, fortsetter Bu. Meld deg på Elbilforeningens nyhetsbrev og følg med på elbil.no for å få med deg lanseringen av medlemsfordelen senere i høst. Kanskje er det du som Kruser rundt i elbåt om ikke lenge?