Hopp til innhold

Utvider kapasiteten

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppsal borettslag i Oslo opprettet to ladeplasser for beboere med elbil i 2011. Nå utvider de kapasiteten.

Begge ladeplassene er i bruk til daglig og styret har fått et par nye henvendelser om behov for ladeplass. Styreleder Nils Roverudseter (t.h. på bildet) og styremedlem Øivind Weydahl er positive til å tilby strøm til beboere som kjører elbil.

Oppsal borettslag består av 597 leiligheter som deler på 200 p-plasser. Styret vil derfor opprette ladeplasser etter behov, siden de ikke har ledig kapasitet. I forbindelse med gravearbeid vil de også legge rør i bakken som gjør det lett å trekke kabler og opprette flere ladeplasser i framtiden.

De to plassene som ble opprettet i desember 2011 har blitt brukt fast av to beboere med elbil. Prismodellen er satt opp til å være 1.000 kroner årlig til strøm i tillegg til ordinær p-plassleie. Strømforbruket er nettopp avlest og er ikke mer enn henholdsvis 983 og 1147 kWh for nær 1,5 års bruk.

Elbilforeningen samarbeider med blant annet Bymiljøetaten i Oslo og OBOS om et prosjekt som skal gjøre det lettere for styrer i boligselskaper til å tilrettelegge for lading av elbiler.

Her er en oversikt over borettslag og sameier med ladeplasser for elbil. Tips oss gjerne om du kjenner til andre i kommentarfeltet under.