Hopp til innhold

Varaordfører etterlyste gratis bensin og diesel

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lyse har seks hurtigladestasjoner i RogalandPetter L. Stabel (Frp) mente det ikke kan være sånn at bare strøm er gratis, og serverte spesielt spørsmål i kommunestyret i Time i Rogaland.

Det var under kommunestyremøtet i rådhuset på Bryne tirsdag at varaordføreren ble engasjert i drivstoffkostnader, skriver lokalavisa Jærbladet.

– Når kommer det gratis diesel og bensin for de som ikke kjører elbil, spurte varaordførar Stabel.

Faksimile fra Aftenbladet.noSpørsmålet kom som følge av at hurtigladestasjonen utenfor rådhuset på Bryne har vært gratis å bruke siden den ble satt opp av energiselskapet Lyse Neo for en måned siden.

At det faktisk er samme selskap som tar kostnaden, virket å ha passert Stabel ladestasjon forbi.

– Hva koster 2 kWt?

– Jeg vil ha tilbakemelding om det er storsamfunnet eller de som kjører grønt som skal betale, sa Stabel ifølge lokalavisa. Ordfører Reinert Kverneland (H) skal ha ilt til med opplysningen om planene for at ladestasjonen skal begynne å koste penger.

For egen del finner Norsk Elbilforenings generalsekretær Snorre Sletvold grunn til å stille følgende spørsmål, uavhengig av hvem som måtte dekke kostnaden:

– Vet Stabel eksempelvis hva 2 kilowattimer koster, spør Sletvold, og svarer selv: Maksimalt tre kroner. Han følger opp slik:

– Transaksjonskostnaden for å kreve inn dette tenkte beløpet vil i praksis være høyere. Men for all del: Elbilistene skal være med på å dekke regningen for lading fremover. I denne saken er det ikke elbilistene det står på, men at betalingssystemet ikke er på plass – med en forhåpentligvis fornuftig pris, sier Sletvold.

Betalingsløsning utsatt

Fra 30. oktober skulle Lyse Neo etter planen begynne å ta betalt for ladetjenester ved selskapets seks lokale hurtigladestasjoner, men mandag ble det opplyst at oppstarten er utsatt.

– På grunn av tekniske utfordringer, må innføring av betalingsløsning utsettes, opplyser selskapets Magnar Bolme.

Her kan bilistene abonnere på tilgang til Lyses hurtigladenettverk, og dette koster 199 kroner pr. måned.

– Vi ønsker å utvide dette samarbeidet også til andre energiselskap, sier Bolme til Aftenbladet.

Lyse hurtigladere er i dag på Randaberg, Luravika, Jærhagen, Åsen, Byrkjedalstunet og altså på Bryne.