Hopp til innhold

Velkommen til Oslo Elbilslalom!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har du husket å melde deg på høstens morsomste elbilkonkurranse, Oslo Elbilslalom, førstkommende søndag? Det er fortsatt mulig!

Søndag 28. september (se kjøreplan nederst) finner Oslo Elbilslalom sted på Tryvann p-plass, like ved Tryvannstårnet. 

Hele p-plassen har asfaltdekke, og er reservert løpet. Kun deltakere kan ha bilen stående på plassen. Tilskuere henvises til p-plass nedenfor, ca. 5 min. gangavstand. Oslo Sommerpark har god infrastruktur og flotte fasiliteter på stedet. De stiller seg helhjertet bak arrangementet.

Arrangementet er for alle folk i alle aldre. Kort sagt alle som synes det er litt gøy med bil. 

Vi inviterer alle som disponerer en elbil til å delta. Det kreves ingen erfaring med billøp og motorsport. Det kreves ikke hjelm, kjøredress og annet utstyr for deltagelse. Det eneste du trenger en elbil i godkjent stand, uten løse gjenstander liggende i bilen. Passasjerer er tillatt. 

Meget trygge rammer

Elbilforeningen gjennomfører arrangementet i samarbeid med KNA (Kongelig Norsk Automobilklub).

Slalomen kategoriserer som autoslalom, et ferdighetsløp med utfordringer som i racing, uten langstrekker med høy toppfart. Dette gir gode muligheter for å teste både bil og kjøreferdigheter i meget trygge rammer.

Medarrangør KNA er ledende på motorsport i Norge, og vil sikre at det løpstekniske opplegget er i orden. I tillegg vil Falck Redning være tilstede med bergningsbil og personell, så om noen får tekniske problemer, er hjelpen på plass umiddelbart.

Vi ordner med obligatorisk lisens og forsikring for deltakerne.

Husk lading på forhånd

Vi minner om at det ikke er lademuligheter på stedet. Løpet vil ikke kreve mye energi, og returen skjer fra Oslos høyeste punkt. Det er opp til hver enkelt å sørge for ankomst med tilstrekkelig ladet batteri.

Husk at dette er et utendørsarrangement. Tryvann ligger høyt, og det er gjerne litt kaldere enn Oslo for øvrig. Kle deg og dine kjære godt!

 

Elbilslalom
P-plassen på Tryvann slik den ser ut på en helt vanlig søndag. Søndag 28. september skal vi fylle den med elbiler!

 

Vaffelboden ved toppen av skiheisene har enkel servering, og ferske varme vafler. Sommerparken har garderober og låsbare skap. Toaletter finnes i servicebygget til Sommerparken, og enda flere i selve klatreparken.

BMW Norge stiller forøvrig et mannsterkt i3-team til start. Peugeot lar på sin side to billøse elbilister få prøve seg på Partner Electric varebil, kanskje også deg, hvis du kontakter undertegnede (Rune Hole) om det.

Kjøreplan 28. september

10.00- 12.00 Innsjekk, registrering og teknisk kontroll

12.00 -12.30 Førermøte og baneinspeksjon

12.30 Runde 1

14.00 Runde 2

16.00 Premieutdeling

17.00 Slutt

Praktisk løpsinformasjon

Deltakeravgift er kr. 100,- som betales kontant ved oppmøte og registrering kl. 10-12. Påmelding på stedet er mulig innen klokken 12, om det fortsatt er ledige plasser.

Merk: Det er noen ledige deltagerplasser igjen. Forhåndspåmelding kan skje frem til lørdag: Send mail til indre@elbil.no «elbilslalom» med navn, kontaktinfo og bilmodell.

Administrativ løpsinformasjon