Hopp til innhold

Verdensrekord i elbillading

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

StatoilSom vanlig ankom jeg jobben på IT-Fornebu. Litt seint denne dagen – tirsdag 13.august. Da viste det seg vanskelig å finne en ladeplass.

 

 

 

LadeskiltKlokka var halv ti. Min gamle Citröen Saxo Electric trengte påfyll av strøm. I p-huset IT-Fornebu er det intet mindre enn 35 reserverte ladeplasser for elbil – utstyrt med en husholdningskontakt som leverer opptil 16A. Alle plassene var okkuperte. For min egen del kan jeg prise meg lykkelig over at jeg fant en ekstra stikkontakt i p-huset, nok en som ikke er påtenkt for elbil.

Da jeg kjørte langs alle elbilene for å finne en ledig plass, slo det meg at alle tilsynelatende ladet. Vi elbilister er litt nysgjerrige på om ladestasjonene bare brukes til parkering eller til nødvendig lading. Så jeg tenkte, hva er nå verdensrekorden for antall samtidig ladende elbiler under samme tak? Jeg måtte foreta en opptelling. Det viste satt alle unntatt én ladet. Altså 35 inkludert meg på et annet sted. For ladestasjonen til IT-Fornebu er av de romslige.

Men samme p-hus har også 35 ladepunkt forbeholdt Statoilansatte. Nysgjerrigheten tok overhånd. Så jeg tok turen over dit for å telle med disse. Én av plassene var ledig, tre elbiler var bare parkert og én fossilbil hadde tatt en plass. I Statoildelen har fossilbiler lov til å parkere på ledige ladeplasser etter klokka ni. Totalt viste deg seg å være 30 Statoil-ansattes elbiler som ladet.

Dermed registrerte jeg intet mindre enn 65 ladende elbiler under samme tak. Og dette var ikke resultatet av en aksjon blant elbilistene. Intet eksempel på en planlagt «ladeparade». Dette er helt vanlig på Fornebu.
Og hva jeg tror må være en verdensrekord.

P-huset driftes av EuroPark som også har et ladekart som viser alle ladestasjonene de har.
EuroPark ladestasjon