Hopp til innhold

VG triller terning for elbiler

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Buddy ThinkVG har testa de to norske elbilene Buddy og Think. Begge endte på terningkast 3. Ser vi hva VG skriver, er det i sum en ganske så positiv omtale av begge. Elbilene blir tatt alvorlig og har vært til glede for testteamene.

Det er VGs motorjournalister og NAF Testteam som i nærmere to uker har frydet seg over å kjøre elbil og oppleve de unike fordelen som elbilister har. «Kø-snikerne» som de kalles, eller som det står: «Har du en elbil, kan du leve et liv i gratisfilen».

Think omtales som «elegant og tøff»: «Det første som slår oss er at Think er en kul bil. Den har et elegant design med tøff finish. Bilen er dekket med en slags matt «kjøleboks»-plast som fremstår ungdommelig, elegant og forseggjort». Utover dette trekkes det fram at den er lettkjørt, grei på motorveien, du har et supert utsyn til trafikken – «sikten rundt bilen er genial», nesten som å sitte i en liten SUV og lukeparkering går lett som en lek med den korte bilen.

Buddy er en «trivelig tass» som ser knøttliten ut, men når du setter deg inn, har du god plass. «Dette er først og fremst et bykjøretøy med stor sjarm, litt trendfaktor, ok funksjonalitet og ikke minst enkelte brister, sies det. Bristene for VG er teknisk rundt speil, dørlåser, innvendig støy og sikkerhetsfaktorer. Men som de også sier, noe vi tror Pure Mobility er godt fornøyd med:  «Det er da også på bruksområdet den scorer høyest: Hverdagslivet i kollektivfeltet og på gratisplasser – med et lettbeint framkomstmiddel – kan være vanedannende.»

VG er negative til prisene på kjøretøyene. Dette trekker ned sammenligna med andre småbiler. For oss elbilentusiaster i Norstart er dette slett ikke en overraskende konklusjon. Det er mange som jobber iherdig for å gjøre elbilene mer konkurransedyktige i pris. Så her er vi alle enige om at det er et forbedringspotensial. Likevel, elbil framstår som svært attraktivt for mange på grunn av alle fordelene praktisk og økonomisk. Når de i tillegg får rimelig greie karakterer i en biltest, er det enda mindre grunn til ikke å velge elbil. Årsaken til at Think ikke fikk et høyere terningkast, er at VG aldri kan gi høyere sluttsum enn 3 til biler uten antiskrenssystem. Nå ser vi også at Think lover dette fra januar 2011. Da vil VG gi Think en firer på terningen.

I Norstart gleder vi oss over at VG gir begge terningkast 6 for miljøvennlighet. Som det står: «Null utslipp når den er fylt opp med fornybar strøm». Flott at VG har fått med seg det.

PS Nå har VG fått testene ut på nett – gå til denne artikkelen.

Buddy Think