Hopp til innhold

Vil ha ladestasjoner hos reiselivsbedrifter

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bøyabreen innerst i Fjærland

Norsk Elbilforening og NHO Reiseliv vil sammen legge til rette for enklere lading av elbiler på norgesferie. 

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv og generalsekretær Snorre Sletvold i Norsk Elbilforening forener krefter, og ber nå Samferdselsdepartementet om å opprette en støtteordning for reiselivsbedrifter som ønsker å tilrettelegge for elbiler.

Begge er skjønt enige om at det er en offentlig oppgave å tilrettelegge for nok ladestasjoner.

NHO Reiselivs Kristin Krohn DevoldI et brev til Samferdselsdepartementet ber NHO Reiseliv og Norsk Elbilforening om at det opprettes en støtteordning for reiselivsbedrifter som ønsker å tilby sine gjester lademuligheter.

– Bilens «høy» er strømmen

– Vi ser en økende etterspørsel etter ladestasjoner og mener at reiselivsbedrifter er et naturlig sted å stoppe i forbindelse med et måltid, overnatting eller opplevelsesaktivitet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

– Tidligere hadde man skysstasjoner for at hesten skulle få høy og kusken få overnatting. I dag har man reiselivsbedrifter, hvor overnattingen er den samme, men hvor bilens «høy» er strømmen, sier Krohn Devold.

Den foreslåtte ordningen vil komme samfunnet til gode ved at det blir mer attraktivt å velge elbiler som fremkomstmiddel, mener NHO Reiseliv og Norsk Elbilforening. I tillegg får reiselivsbedriftene et mulig konkurransefortrinn ved å kunne tilby strøm til sine gjester.

– Helt ny elbilturisme

Norsk Elbilforenings Snorre Sletvold– Det er en sterk økning i antall elbiler, spesielt etter at Tesla Model S har kommet på markedet. Dette er noe myndighetene ønsker velkommen, men da må man også tilrettelegge for elbilbrukerne. Reiselivsbedrifter står for en egen infrastruktur rundt om i hele Norges land, og ladestasjoner på reiselivsbedrifter er en utmerket idé, sier Snorre Sletvold, generalsekretær i Norsk Elbilforening.

Han mener reiselivet er i ferd med å nå nye dimensjoner – i form av en helt ny elbilturisme.

– Neste sommer vil nemlig flere tusen Model S-kunder, i tillegg til andre elbilister, benytte bilen sin til norgesferie. Dette vil gi behov for utbygging av ladepunkter. Hvor er det mer natulig at man lader enn ved hoteller og restauranter, spør Sletvold.

Bakgrunn: Norsk Elbilforening og NHO Reiseliv