Hopp til innhold

Vil jobbe for lading på arbeidsplassen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyoppstarta Rogaland elbilforening hadde i helga årsmøte med valg av nytt styre og arbeidsplan for året som kommer. Lading på arbeidsplassen blir blant annet et viktig tema for lokalforeningen.

Rundt 25 ivrige elbilister hadde tatt turen til årsmøtet forrige lørdag 28. februar. Norsk elbilforening presenterte status for det norske elbilmarkedet og hvordan Rogaland ligger an på elbilutviklingen. I fjor lå Rogaland på delt 4. plass sammen med Akershus på 14 % andel elbiler av nybilsalget. Hordaland tronet på toppen med hele 23 % elbil av nybilsalget, Oslo med 19 % og Sør-Trøndelag med 18 %.

Fornybar energiforkjemper og mangeårig elbilist, Rune Hersvik, forklarte hvorfor Rogaland er i en unik situasjon til å fylle vind- og vannkraft på elbilen uten utslipp. Vind og vann er det som kjent nok av i vestlandsfylket.

Fokus på lading

I den vedtatte handlingsplanen skal Rogaland elbilforening jobbe lokalt for blant annet overgang til elektriske kjøretøy i næringer som buss, drosje og lokal varetransport. Lading på arbeidsplassen blir sett på et viktig satsingsområde med den rivende salgsutviklingen vi er inne i. Utbyggingen av ladestasjoner følger ikke det økende elbilsalget. Rogaland elbilforening vil jobbe for at flere arbeidsgivere tilbyr ladeplass for sine ansatte og ønsker blant annet at kommunene skal gå foran i dette arbeidet.

Rogaland elbilforening ønsker også å opprette et lokalt fagforum for politikere, administrasjon og næringen for utveksling av informasjon og for å bidra i den offentlige debatten. Det skal også arrangeres medlemsmøter med jevne mellomrom med aktuelle temaer. Og ikke minst skal Rogaland elbilforening markere seg i lokale medier.

Prøvekjøring av ny elektrisk Mercedes-Benz

På årsmøtet fikk deltakerne også mulighet til å bli blant de første i landet som fikk prøvekjøre den nye Mercedes-Benz B-klasse ED. Elbilen ble godt mottatt og køen var lang for å få prøve den en tur. Salgssjef Leif Magne Tjelta ved Bertel O. Steen Rogaland var svært fornøyd med den elektriske versjonen av B-klassen og venter godt salg framover.

 

Prøvekjøring av Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive
Salgssjef Leif Magne Tjelta ved Bertel O. Steen Rogaland (på førersiden) forventer godt salg av Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive framover.

 

Disse ble valgt til styret i Rogaland elbilforening:

Styret konstituerer seg selv velger leder og nestleder på første styremøte i mars.