Hopp til innhold

Voltswagen å være stolt av

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

VoltswagenI det siste har det vært mye snakk om de store elbilprodusentene. På tide med en gladnyhet fra en virkelig entusiastisk, norsk gjeng. Nok ei Boble har blitt elektrisk.

For noen år siden var det en jentegjeng som elektrifiserte Pelle Politibil. Nå har sju studenter fra maskinlinja på Høgskolen i Gjøvik konvertert en 37 år gammel Volkswagen Boble. Slett ikke dårlig. Enda en gammel klassiker er ivaretatt. Slik som vi skrev om på begynnelsen av året i artikkelen om 2EL.

VrakFra midten av september 2010 og i løpet av 4-5 måneder ble jobben utført. Utgangspunktet var ei gammel folkevogn i biter, uten motor, og et sandblåst karosseri i dårlig stand.

På Toyota Truck Service Rudshøgda ble en gammel elektrisk truck plukka opp. Et donorkjøretøy for elektriske komponenter. Billig og ressursvennlig gjenbruk.

Historien er lang og full av detaljer. Den er fabelaktig dokumentert på Elbil-Wiki. Der de ivrigste og mest kunnskapsrike elbilistene samler kunnskapen sin. Forøvrig mye interessant stoff for dem som trenger gode råd for bruk av elbilen – eller idéer til å løse problemer.

Til slutt ble det en aldri så lite krevende prosess å få skilter på el-Bobla. Eller Voltswagen som studentene kaller den. Først for ei uke siden fikk den reg.nr. EL15049. Nå kan den som alle andre elbiler parkere gratis, passere bomringen og bruke kollektivfeltet. I sin sjarmerende og nostalgiske bobleform. Vel unt og moro.

Gratulerer så masse til de unge studentene som løste oppgaven. Dette er en spennende måte å lære på. Vi får håpe at ny elbilrelatert industri kan vokse ut av slik entusiasme, pågangsmot og grundighet. De nysgjerrige kan sjekke ut den påbegynte historien på Elbil-Wiki.

Gratulerer!

Voltswagen