Hopp til innhold

VW kompenserer app-svikt i sine elbiler

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Volkswagen tar konsekvensen av sviktende stabilitet i Car-Net-appen, og gjør bruk av appen gratis i to år til. Nå jobbes det med en ny teknisk løsning.

I slutten av forrige uke fikk eiere en epost der bilprodusenten både beklager, kompenserer og informerer om ny løsning. Vi har tidligere omtalt problemer med onlinetjenestene hos både Volkswagen og Nissan, og gjort det vi kan for å påvirke produsentene på vegne av våre medlemmer. blogg 20160418 VW carnet illu 240Nå kan det se ut som Nissan nok en gang har kontroll på sitt system, etter at det i februar ble kjent at deres elbiler kunne hackes. Den oppdaterte versjonen av appen (Nissan Connect EV) er tilgjengelig både for iOS og Android. Så langt har det dessverre ikke lykkes Volkswagen å komme opp med en varig og god løsning.

Ustabilt de neste månedene

– Vi har utfordringer med stabiliteten på vår mobile onlinetjeneste «Car-Net e-Remote». Det gjør dessverre at tjenesten til tider ikke fungerer optimalt. Stabiliteten har spesielt vært utfordrende i tidsrom når mange kunder benytter seg av appen samtidig.  Vi beklager på det sterkeste at tjenesten ikke har fungert optimalt, står det i eposten fra Volkswagens Car-Net-team. Det opplyses om at Volkswagen jobber med en teknisk løsning som skal gi god stabilitet og funksjonalitet, men at arbeidet dessverre vil ta tid. – Systemet vil kunne oppleves som ustabilt de neste månedene, står det i eposten. Det opplyses også om at den kostnadsfrie forlengelsen (skjer i sommer) krever at Car-Net-abonnementet allerede er aktivert.