Hopp til innhold

Zero Rally 2011

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zero RallyVi har fått høre litt om planene for årets Zero Rally. Det skal gå av stabelen mellom Lillehammer og Oslo. I en mer elbilvennlig utgave enn tidligere. Mens du venter, se også en fin video fra fjorårets happening.

OBS!!! Zero har etter at denne artikkelen ble skrevet, meldt at tidspunktet for rallyet vil endres pga kræsj med et annet arrangement. Nå er ny dato oppgitt til 7-9.juni. Da ryker Gatebil, men sikkert annet morsomt som blir funnet på – følg med her.

Rallyet starter på Lillehammer onsdag 18.mai. Vi regner med en obligatorisk promillekontroll, så på nasjonaldagen får sjåførene vifte med flagget og la glasset stå.
OK, kanskje ikke så kritisk. Det ser ut til at starten ikke er før kl 18.00, med bakkeløp og autoslalåm i Lillehammer sentrum.

Den hyperaktive miljøorganisasjonen Zero og Norges Bilsportforbund ønsker å holde rallyet mer konsentrert i ett område enn tidligere. De to foregående åra har bilene slitt seg fra Oslo til Stavanger.

Andre dagen blir konkurransene rundt Lillehammer, selvfølgelig også i naturskjønne områder som Lillehammerfjell Øst – ikke minst til glede for alle utlendingene som kommer. Under rallyet den dagen er det også avslutning av en konkurranse hvor skoleklasser har blitt utfordra til å komme med idéer om hvordan framtidas bil ser ut.

Siste dag byr på mye moro. Løypa legges til Lillehammerfjell Vest. Deretter er det tur til Gatebils vårfestival på Vålerbanen. Ihvertfall for kjendissjåførene, har vi fått høre. Kanskje er tanken å få samlet noen lettkledde gatebilbabes for å pynte opp «miljøbilene»? Et litt overraskende og morsomt tiltak fra Zero. En fin unnskyldning for alle sære miljøfolk som har vært for beskjemmet til å oppsøke arrangementer med feite, støyende og tuna vogner, strødd med puppefyldige bikinidamer som «vasker bilene». Nå skal det sies at Gatebils frontfjes, Geir Schau, en rekke ganger er sett i elbil uten at han ser ut til å frykte at machoimaget vil forsvinne.

Til slutt går turen til Oslo med målgang tidlig kveld, og selvfølgelig prisutdeling og bankett.

Programmet er ennå ikke spikra. Det blir sikkert noen forandringer for å gjøre kjøreruta mest mulig praktisk. Men vi synes det er noen skikkelig gode anslag til tre festlige dager med elbil. Sammen med el og hydrogen, deltar også biodrivstoffbiler i år. Kanskje ikke så interessant for oss strømhuer, men ta det som en utfordring og la årets Zero Rally bli overdrysset av mangfoldet av elektriske biler!

I mellomtida kan du hente inspirasjon fra en bra video fra fjorårets rally.