Hopp til innhold

Elbilrally igjen i august

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zero RallyZero Emission Rally går av stabelen 23-26.august, med deltakelse av rallykjører Henning Solberg, entertainer El-dar Vågan og tre statsråder. Kjøreruta er Oslo til Stavanger og rallyet er åpent kun for nullutslippsbiler som el- og hydrogenbiler.

– Målet med rallyet er å vise fram nullutslippsbiler som et alternativ til dagens fossil-biler. Med dette rallyet vil ZERO vise at el- og hydrogenbiler er praktisk mulige å bruke på lengre avstander og under tøffe forhold. I tillegg er det en egen klasse for plugg inn-hybrider. Både biler som kan kjøpes i butikken, demonstrasjonsbiler og forskningsprosjekter kommer til å delta i rallyet, sier Bjørnar Kruse, sjefen for rallyet og nullutslippsbilekspert i ZERO.

Henning Solberg deltok i EVS Viking Rally i fjor og stiller ved start også i år.
– Jeg var med for å prøve noe nytt. Jeg har i hele livet vært opptatt av biler og tekniske løsninger, og det som skjer i bilbransjen når det gjelder miljø og klima er spennende. Jeg synes derfor det var veldig interessant å være med på dette, og det er flott at vi i KNA går i bresjen og er med som arrangør. Her brukte vi et rally som utstillingsvindu for de løsningene som vi vil se mer av fremtiden, sier Henning Solberg.

Rallyet vil gå over tre dager med start i Oslo sentrum den 23. august 2010 og avslutning i Stavanger i forbindelse med den store oljemessa i Stavanger (ONS). Underveis skal det være en rekke spesialetapper: autoslalåm, baneløp og bakkeløp. I tillegg skal det være pålitelighetstester i løpet av kjøringen fra Oslo til Stavanger.

Blant deltagerne finner vi Henning Solberg, El-dar Vågan, miljøvernminister Erik Solheim (SV), kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp), olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) og byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Jøran Kallmyr (Frp).

Rallyet ble arrangert for første gang i mai i 2009, het da EVS Viking Rally, bl.a. med H.K.H Kronprinsen som deltaker på første etappe. Med over 30 deltagende team fra mer enn ti forskjellige land ble rallyet en stor suksess og fikk både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. I år blir det dessuten dekket av Quattro media som skal produsere en halvtimes sportsending som vil bli distribuert til TV-kanaler over hele verden.

Norstart applauderer ZERO som setter av ressurser til å gjennomføre dette arrangementet. Tusen takk for innsatsen! Rallyet er morsomt for deltakerne, et godt bevis på at nullutslippsteknologien utvikler seg – og en flott måte å vise verden hva som er gjort så langt i Norge. Det er viktig å inspirere alle rundt oss!

Mer informasjon finner du på Zero Emisson Rally. Foreløpig er det om lag 20 påmeldte team. Du bør møte opp mandag 23.august på Rådhusplassen i Oslo. Da starter rallyet med autoslalom langs Akershusstranda. Super underholdning!

Buddy

Tesla

Photo: Cato Buch / ZERO