Hopp til innhold

200 nye elbiler i Statens vegvesen – sparer 13 millioner i året

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

NYE ELBILER: Statens Vegvesen har inngått en leasingkontrakt på 140 biler av typen Polestar 2. Snart kommer det 50 helelektriske varebiler. Foto: Statens vegvesen

I år skal Statens Vegvesen bytte ut 140 fossildrevne personbiler og 50 varebiler med elbiler. – Dette er vinn-vinn. Vi sparer både miljø og penger, sier Vegvesenet.

– Vi har store ambisjoner på klimafronten og bytter nå ut 140 av våre 450 personbiler som går på bensin og diesel med elbiler. Da blir 35 prosent av personbilene våre utslippsfrie, sier Kjetil Larsen i Biladministrasjonen i Statens vegvesen. – Vi bytter også ut nærmere 50 fossildrevne varebiler med elektriske, noe vi sparer rundt sju millioner kroner på i året. For de 140 personbilene er innsparingen seks millioner kroner i året.
– Vi håper å få byttet ut enda flere biler på sikt, opplyser Kjell Larsen i Statens vegvesen.

– Total innsparing blir om lag 13 millioner per år, så dette er vinn-vinn, sier Larsen.

140 Polestar 2

Statens vegvesen har nå inngått en avtale over fem år med Leaseplan og øker med dette den totale elbilandelen til 20 prosent. – Vi har fått en gunstig leasingavtale på 140 biler av typen Polestar 2. Disse bilene er miljø- og klimavennlige med firehjulstrekk og tilhengerfeste. De er ikke for store og dyre, men selvfølgelig sikre, praktiske og lønnsomme, sier Larsen, som også opplyser om at de nye elbilene skal tas i bruk over hele landet.

Jobber mot nullutslipps-park

Vegvesenet følger dermed opp kravene fra regjeringens klimamelding om at offentlige etater skal kjøpe personbiler og mindre varebiler med nullutslipp fra 2022. Transportsektoren spiller en nøkkelrolle for å redusere klimagassutslippene, og framover vil Statens vegvesen fortsette den storstilte utskiftingen av fossile biler med elbiler.