Fordeler med elbil

Elbilen har en rekke fordeler som bidrar til både mindre forurensning, støy og energiforbruk. I tillegg er den mer økonomisk i bruk.

Elbiler gir redusert lokal luftforurensing og støy. I tillegg har den null klimagassutslipp så lenge elektrisiteten kommer fra fornybare kilder som vann, sol og vind. I Norge har vi nær 100 % fornybar vannkraft.

Billig i drift

Elbil strømpris vs drivstoffDen elektriske motoren i elbiler er svært energieffektiv og bruker bare en tredjedel av energien i forhold til bensin- og dieselbiler med forbrenningsmotor. Dette gjør den svært billig i drift. Med et gjennomsnittlig forbruk på rundt 2 kWh per mil sparer du minst fem kroner per mil på å kjøre på strøm i stedet for bensin eller diesel.

Per i dag er elbiler dyrere i produksjon på grunn av batteripakken. Med teknologisk utvikling vil batteripakken bli billigere og bedre slik at den kan konkurrere med tradisjonelle bensin- og dieselbiler. I mellomtiden trenger den starthjelp for å få opp antallet slik at teknologiutviklingen drives videre. Derfor har myndighetene innført en rekke fordeler for å få flere til å velge elbil.

Flere fordeler

Mange fordeler - bli medlem