Hopp til innhold

Alt om lading

Har du kjøpt din første elbil? Her får du vite alt du trenger om lading, både hjemme og på reise.

Vanligste spørsmål


Elbillading i borettslag og sameier

Elbilforeningen hjelper dere med å få på plass et smart ladeanlegg. Tilpasset behovet til borettslaget eller sameiet ditt.  


Aktuelt om lading:


Jeg skal lade elbilen hjemme

Fra 1. juli 2022 må du installere ladeboks om du skal lade hjemme til fast bruk. Kravet har ikke tilbakevirkende kraft, men Elbilforeningen anbefaler at du installerer en ladeboks fordi det er tryggere og raskere. Dette koster en ladeboks.

Visste du at det mange bare kaller en lader, elbillader eller en hjemmelader, egentlig kalles en ladeboks – siden laderen faktisk sitter inne i bilen din? Likevel sikrer en ladeboks deg tryggere og raskere lading enn å kun plugge bilen din i stikkontakten. Stikkontaktlading er fortsatt lov – men kun til såkalt nødlading.

Se vår samleside om hjemmelading


Jeg skal på reise med elbilen

Å dra på tur med elbil kan være litt annerledes enn du er vant med fra før av. Når du er på reise kan du enten lade bilen raskt på en hurtiglader eller lade saktere med egen kabel på en ladeboks – slik du gjør hjemme. Normallading blir ofte kalt destinasjonslading – fordi det er perfekt når du skal være ett sted over lengre tid. For eksempel når du overnatter på et hotell, eller parkerer bilen noen timer for å gå på en fjelltur eller ta med familien i en fornøyelsespark.

Du kan planlegge stopp på ladestasjoner ved bruk av vårt ladekart – og sjekke prisene for lading så du vet hvor det er rimeligst.

Det enkleste er å bli medlem i Elbilforeningen! Da får du oversikt over alle ladestasjonene i ElbilAppen og kan lade enkelt med vår blå ladebrikke eller ladeapp fra Ladeklubben. Lad på 40.000 hurtigladere i hele Europa – uten å måtte registrere deg flere ganger.

Se vår samleside om lading på farta.

Ofte stilte spørsmål