Hopp til innhold

Her får du prisoversikten: Dette koster hurtiglading

Mann lader elbil

Her finner du pris for lading hos ladeselskapene i Norge.

Hurtigladestasjonene i Norge drives av ulike ladeselskaper, og prisene og betalingssystemene varierer fra selskap til selskap. Her får du oversikt over hva det koster å lade på de forskjellige ladestasjonene.

Sjekk flere detaljer om hvert ladeselskap lengre nede i saken.

Hurtiglading er dyrere enn å lade hjemme, men er et viktig alternativ når du skal på langtur. Siden de fleste lader hjemme til daglig, vil uansett de månedlige driftsutgiftene være betraktelig lavere enn for bensin- og dieselbiler totalt sett.

Har du andre spørsmål om lading av elbil? Se vår komplette oversikt over hvordan du hjemmelader og hurtiglader din elbil.

Hvordan betale for lading?

Med Elbilforeningens blå ladebrikke, også kjent som Ladeklubben, kan medlemmer lade enklere. Den kan brukes hos Recharge, Ionity, Kople, E.ON og Powered by E.ON & Clever.

Elbilforeningen jobber iherdig for å få flere ladeselskaper med på ordningen. Fordelen med Ladeklubben, er at du slipper å registrere brikken hos alle de forskjellige ladeselskapene. Du legger inn dine data og betalingsopplysninger én gang, så tar vi oss av resten.

Du kan fortsatt bruke Elbilforeningens svarte ladebrikke. Den må du registrere selv hos ladeselskapene du ønsker å bruke. Kart med alle ladestasjoner og reiseplanlegger finner du i ElbilAppen.

Ladeklubben er åpen!

Nå har vi en brikke med automatisk tilgang til Recharge, Kople og Ionity i Norge, samt over 400.000 ladepunkter i Europa. All lading skjer via en app, en brikke og en regning!

Stortinget har bestemt at kortbetaling skal innføres på alle nye hurtigladere fra 2023. Ettermontering på eksisterende hurtigladere vil skje innen utgangen av 2025.

Det blir altså enklere å betale for lading uten å opprette et kundeforhold hos ladeselskapet. Du kan tæppe kortet eller mobilen, slik du gjør når du handler alt mulig annet.

Foreløpig er det stort sett ladebrikker eller app som gjelder. Du finner ut hva det du trenger hos de ulike ladeselskapene nederst på siden.

Prisoversikt registrerte kunder og drop-in hos de ulike ladeselskapene

Priser er oppdatert per 25. april 2023.

Recharge:

Recharge har cirka 1400 hurtig- og lynladere fordelt på rundt 400 ladestasjoner i Norge.

Sør-Norge:

Midt- og Nord-Norge:

Mer

Mer drifter cirka 800 hurtig- og lynladere fordelt på rundt 240 ladestasjoner i Norge.

Sør-Norge:

Midt- og Nord-Norge:

Mer gir volumrabatt avhengig av hvor mye du lader for i måneden.

Eviny og Lyse

Eviny og Lyse drifter cirka 1000 hurtig- og lynladere fordelt på rundt 190 ladestasjoner i Norge.

Sør-Norge:

Midt- og Nord-Norge:

Når batteriet er over 80 % påløper 1 kr per minutt i tillegg.

Eviny og Lyse gir ladebonus som opptjenes fra første lading (må aktiveres). Dette trekkes så fra hver tiende gang man lader.

Tesla Superladestasjoner

Tesla har sitt eget superladenettverk i hele Europa. I Norge har Tesla cirka 1550 lynladere på rundt 100 ladestasjoner.

Teslas superladere kunne lenge kun bli brukt av Tesla-kjøretøy. I mai 2022 åpnet Tesla nettverket sitt gradvis. I dag er flesteparten av Teslas ladere åpen for alle. Vi har også skrevet en artikkel om hva du bør tenke på som ikke-Tesla-eier når du lader på en Tesla-stasjon.

Circle K

Circle K drifter cirka 400 hurtig- og lynladere på rundt 80 ladestasjoner i Norge.

Ionity lynladere

Ionity drifter cirka 160 lynladere i Norge fordelt på 24 ladestasjoner.

Ionity har ladetasjoner med kun CCS hurtigladekontakt. Egne priser med abonnement.

Kople

Kople drifter cirka 400 hurtig – og lynladere i Norge fordelt på cirka 90 ladestasjoner. Kople har lik pris for registrerte kunder og drop-in-kunder.

Sør-Norge:

Midt- og Nord-Norge:

Hurtiglading og lynlading

Hurtiglading defineres som ladeeffekt fra 50 til 150 kW (DC). Lynlading fra 150 kW og oppover. Faktisk ladeeffekt varierer avhengig av bilmodell, temperatur og strømnivå på batteriet.

Normallading ved ankomst

Normallading defineres som ladeeffekt opp til 50 kW (AC). Faktisk ladeeffekt varierer avhengig av elbilmodell, temperatur og strømnivå på batteriet.

Antall hurtigladere per operatør er oppdatert per 12. april 2023 (kilde: Nobil.no)

Betalingsmåter for hurtiglading

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Elbilforeningens ladekart

Finn alle hurtigladestasjonene på Elbilforeningens ladekart og planlegg reisen med din elbil.

Du kan laste ned ElbilAppen for enklere tilgang på din mobil. Er du medlem i Elbilforeningen får du digitalt medlemskort og andre medlemsfunksjoner.

Trykk her for å få kartet i fullskjerm