Hopp til innhold

Alt klart for Nordic EV Summit 2019

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildet er fra fjorårets Nordic EV Summit.

Om tre uker nærmest spraker det løs rundt elektrisk mobilitet i Oslo.

21.–22. mars går årets Nordic EV Summit av stabelen, og nå er så godt som hele programmet spikret på konferansen som vil handle om det aller meste innen elektrisk mobilitet og tilstøtende herligheter.

Årets utgave – den tredje så langt – blir den største hittil. Den har fått undertittelen «Planet Electric», noe som mer enn antyder at også temaspekteret er bredere enn vanlig.

– Vi skal ta for oss elektrifisering av alt fra flytrafikken til jordbruk. Det handler ikke bare om elbil, sier Christina Bu i Norsk elbilforening.

– Ikke bare Norge som er gode

Elbilforeningen er den korte tradisjonen tro medarrangør av konferansen, og generalsekretær Bu er særdeles fornøyd med årets program og bredden blant talerne, paneldeltakerne og innlederne:

– Vi vil løfte frem eksempler på byer og land som gjør det bra innen elektrisk mobilitet. Det er ikke bare Norge som er gode, påpeker hun.

Christina Bu mener konferansen allerede har blitt det viktigste møtestedet for alle som på en eller annen måte jobber med elektrifisering av all slags samferdsel.

– Den har stor betydning både lokalt og globalt, og er nok årets viktigste nettverksarena for elektrisk mobilitet.

Etisk batteriproduksjon tema

Generalsekretæren er forsiktig med å utnevne forhåndsfavoritter i programmet, men et innlegg hun er ekstra spent på, kan hun likevel røpe:

– Jeg gleder meg til å høre fra Karl-Thomas Neumann, som er tidligere direktør i Opel og har jobbet i tradisjonell bilindustri hele livet. Nå jobber han i en start-up i California, som skal produsere små elektriske bybiler.

Også etiske dilemmaer ved produksjon av elbilbatterier, som ble et stort tema under årets Nobelpris-utdeling, vil bli diskutert under konferansen:

– Generalsekretæren i Amnesty kommer for å snakke om problemstillingene knyttet til batteriproduksjon. Dette er viktig å sette på dagsorden, ikke minst fordi vi får besøk av flere store bilprodusenter, sier Bu.

Internasjonal bredde

Det ventes rundt tusen deltakere til årets konferanse fra inn- og utland, og på scenen vil det stå foredragsholdere fra hele verden.

Det tettpakkede programmet byr ellers på foredrag fra alt fra Dr. Ralph Speth, adm. dir. i Jaguar Land Rover – til Lihong Qin, sjefen for den oppseilende kinesiske elbilprodusenten NIO.

Av hjemlige navn på talerlisten finner vi blant annet klimaminister Ola Elvestuen, hovedstadsordfører Marianne Borgen og miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Berg.

Norsk elbilforening er representert med innlegg fra Christina Bu, fagleder Erik Lorentzen og Tormod Bergheim, leder for Elbilforeningens laderådgivningstjeneste.

Konferansen finner sted på nyåpnede Clarion Hotel The Hub i Oslo sentrum. Interesserte kan melde seg på konferansen her (lenke fjernet), men det bør nok skje snart, for etter billettsalget så langt å dømme, ligger det an til å bli fullt.