Hopp til innhold

Arendalsuka: Elbilforeningen i de store ladedebattene

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blir det ladekaos mot 2025? Enkel tilgang til lading er en forutsetning for elbilskiftet. Hvordan løser vi det?

I dag er det snart 250 000 registrerte elbiler i Norge, og flere skal det bli. Stortinget har satt som mål at fra 2025 skal det kun selges nullutslippsbiler i nybilsalget, og da vil omtrent 1,2 millioner elbiler rulle rundt på veiene. – Vi må forbedre ladeinfrastrukturen i Norge, hvis ikke går vi på en ladesmell. Alle må få tilgang til enkel og effektiv lading både hjemme og tur, sier Erik Lorentzen, leder for fag og rådgivning i Norsk elbilforening. Norsk elbilforening har anslått at det trengs minst 8000 nye hurtigladere innen utgangen av 2025. – Det må løses kommersielt, men vi må over noen barrièrer slik at det blir lønnsomt å bygge ut infrastruktur i hele landet. Det offentlige må dessuten planlegge for denne utbyggingen, sier Lorentzen.

1,2 millioner elbiler. Hvordan lader vi?

Lorentzen i Norsk elbilforening møter derfor direktør i direktør i Norges vassdrags- og energidirektorat Kjetil Lund til samtale tirsdag 13. august på Arendalsuka. Da inviterer Norske elbilforening, Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) og Drivkraft Norge til arrangementet «1,2 elbiler i 2025. Hvordan lader vi?» i Samferdselsteltet klokken 15.00. På samme arrangement stiller klima- og miljøminster Ola Elvestuen til debatt med stortingspolitikerne Stefan Heggelund (H) og Åsmund Aukrust (Ap). Fullstendig program Facebook-arrangementet  Les Erik Lorentzens kommentar Ladekaos mot 2025? på «Energi og klima»

Den store ladebatten

Mandag 12. august er Norsk elbilforening dessuten medarrangør i «Den store ladedebatten» sammen med Fortum Charge and Drive, Circle K og BKK. Hør Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V), Vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund, Christina Bu, Norsk elbilforening, Enova og sentrale stortingspolitikere diskuterer hurtigpolitikk for hurtiglading. Fullstendig program Facebook-arrangementet