Hopp til innhold

Buddy blir filmstjerne!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå blir norske Buddy filmstjerne i ny Hollywoodfilm.

Buddy er for mange godt kjent i Norge som en liten og praktisk elbil. Den har tidligere kjendisstatus blant annet fra I kveld med Ylvis. Nå blir Buddy verdenskjendis, melder Buddy Electric på sine nettsider. Nylig dro 10 spente Buddy elbiler og 6 Buddy Bike elsykler med Norwegian sin Dreamliner mot Toronto i Canada. Her skal de menge seg med kjendiser som Matt Damon, Reese Witherspoon, Alec Baldvin og Neil Patrick Harris. Utover våren og sommeren skal de nemlig spille sammen i storfilmen Downsizing.

Trodde det var spam

Mailen fra filmprodusenten Paramount var farlig nær å havne i kategorien «spam». I Buddy Electric får vi mange henvendelser fra utlandet og det er ikke alltid lett å skille hva som er seriøst og ikke. Dette stoppet imidlertid ikke Paramount og noen dager senere fikk vi en telefon fra Hollywood og Canada. Det var først da vi forstod at de mente alvor. Hvorfor valget falt på Buddy? Vi vet ikke enda, men Buddy er liten og norsk, det kan ligge noe der…

Hjelpsomme Buddy-kunder

Filmselskapet ville ha 10 Buddy elbiler og 6 Buddy elsykler som nå bærer navnet Buddy Bike. Den største utfordringen var at alle elbilene skulle være hvite. Buddy er som kjent glad i farger og vi hadde kun noen få hvite Buddyer tilgjengelig. Vår eneste mulighet var å be kundene våre om hjelp. Forespørslene ble møtt med entusiasme og vi fikk låne flere hvite Buddyer i bytte mot elsykler, andre elbiler eller Buddy i en annen farge. Takket være kundene våre kom vi i mål og kunne skrive kontrakt med filmselskapet. Vi vil benytte anledningen til å rette en stor takk til alle som bidro slik at dette lot seg gjennomføre. Buddy norwegian Reisen gikk fra Økern i Oslo, inn i et førsteklasses lasterom i Dreamlineren til Norwegian på Gardermoen. Første stopp er New York før de fraktes videre til Toronto. Bildet viser Buddy i gapet på Dreamlineren til Kjoser’n.

Dagsaktuell komedie

Filmregissør og Oscar-vinner, Alexander Payne, står bak filmen Downsizing. Han uttaler at dette vil bli hans største film noensinne. Den handler om hvordan en norsk vitenskapsmann finner løsningen mot overbefolkning, nemlig å krympe organisk materiale. Mennesker kan med denne oppfinnelsen krympes til å bli 10-15 cm høye (eventuelt lave). Filmen skal spilles inn i Canada, USA og Norge. Den forventede premieren for Downsizing er i siste halvdel av 2017.