Hopp til innhold

De beste elsyklene i 2017

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Berlin/ExtraEnergy Pedelec Awards: Ti elsykler fra 2017 har oppnådd usedvanlig gode resultatet. Vinnerne ble kåret under VELOBerlin 15. april.

Vinnerne av ExtraEnergy Pedelec Awards for testsesongen 2017 kåret. For første gang har hele 136 sykler deltatt i denne testen gjennomført av Elbilforeningens samarbeidspartner, ExtraEnergy. Ti av syklene oppnådde usedvanlig gode resultater. Premieutdelingen fant sted på VELOBerlin, og sykkelprodusentenes øverste ledelse var til stede for å motta prisene for ExtraEnergy Test 2017. Produsentene bak vinnerne er:  FLYER Biketec AG, myStromer AG, QWIC, Riese & Müller GmbH, Derby Cycle Werke GmbH, M1-Sporttechnik GmbH & Co. KG, Klever Mobility Europe GmbH og PEDALPOWER (Schönstedt & Busack GbR). Hele ti sykler oppnådde usedvanlig gode resultater. Legg merke til at de ulike elsyklene kan testes i ulike kategorier, basert på ytelse og bruksområder. Her er vinnerne:

FLYER TX-serien

ExtraEnergy

Den kraftige TX-modellen fra FLYER suste elegant inn på førsteplassen i klassene for enkel sykkel og familiesykkel. I tillegg fikk den karakteren «meget god» i klassen for bykomfort og «god» i klassen for tursykkel. De innebygde fulldemperne er en ren nytelse!

Stromer ST2 S

Stromer definerer en helt ny standard med ST2 S: Perfekt sykkelytelse, integrert design og førsteklasses utstyr gjør denne elsykkelen til vinneren av forretningssyklene. Den oppnådde også karakteren «god» i turklassen og klassen for enkle elsykler.

QWIC Premium NM8

QWIC Premium NM8 er en førsteklasses klassisk elsykkel.ExtraEnergy Du sitter oppreist og sykkelen har lavt innsteg, men den har også jevn og god assistanse, presise og lette styreegenskaper og en motor som vil noe. Testvinner i klassen for klassiske elyskler og karakteren «god» i klassene for enkle elsykler og bykomfort.

Riese & Müller Delite touring HS 45

Dette rekkeviddemesteren. Ikke bare sluker den mil etter mil – den jevner ut humpene underveis også. En førsteklasses rask elsykkel (45), men også en god sykkel til daglig jobbpendling. Sykkelen er testvinner både i turklassen og i klassen for bykomfort, og den oppnår dessuten karakteren «meget god» i klassen for enkle elsykler.

Torrot CitysurferTorrot / ExtraEnergy

Spansk racer i supermannblått med overraskende mye kraft og god, solid håndtering i alle testløypene. Elsykkelen vant klassen for sammenleggbare sykler og fikk karakteren «god» i klassen for enkle elsykler.

Focus JAM² Plus Pro

En trial-sykkel med skikkelig god håndtering. Focus JAM² Plus Pro er vinneren i produktklassen for terrengsykkel/sport.

M1 Spitzing Worldcup

Spitzing world cup /ExtraEnergy God, trygg og rask. Både kvaliteten og teknologien er helt på topp, og det er prisen også. 16 499 EUR er langt dyrere enn noen av de andre elsykelen ExtraEnergy har testet noen gang. Testvinner i kategorien sportssykkel på vei. M1 Spitzing Worldcup oppnådde også karakteren «god» i klassen for terrengsykler.

Klever X-Speed

Ytelsen er fantastisk. Den har en jevn og myk oppstart, og deretter føles det som å løpe med sjumilsstøvler. Den stabile rammen og de brede dekkene gir en solid og trygg sykkelfølelse. Klever X-Speeds er testvinner i produktklassen for livsstilssykler og oppnådde også karakteren «god» i klassen for enkle elsykler og terrengsykkel/sport.

Riese & Müller Load touring HS

Load har fulldemping, og leveres nå for første gang med doble Bosch-batterier. Lang rekkevidde og høy ytelse bidrar til at denne sykkelen er kåret til den aller beste all-round-sykkelen i testen. Familievennlige Riese & Müller Load touring HS er testvinner i produktgruppen lastesykkel/familie, men allroundsykkelen oppnådde også karakterene «meget god» i klassene ExtraEnergy for enkle elsykler og transportsykler for bedriftsmarkedet 50 kg+, samt karakteren «god» i klassen bykomfort og tur.

Radkutsche Rapid

Rapid er en helt spesiell og rask transportsykkel 45 med utrolig stor kraft. Forhjulstrekk og høy kvalitet på komponentene trekker opp. Testvinner både i klassen transportsykler for bedriftsmarkedet 50 kg+ og transportsykler for bedriftsmarkedet 100 kg+. Radkutsche Rapid fikk også karakteren «god» i produktklassene enkel elsykkel og forretningssykkel.

Produktklasser gir bedre hjelp

Produktklassene i Pedelec Awards er delt inn i undergrupper for å vise forskjellige bruksområder og kundenes forventninger. Grupperingen er basert på analyser, men de er også vektet og justert kundenes ønsker – en helt unik tilnærming i denne bransjen. Hvordan kundenes ønsker vektes, for eksempel motorassistanse eller lang rekkevidde, speiler forskjellige slags sluttbrukere. Foreldre legger for eksempel gjerne mer vekt på rekkevidde og pålitelighet enn hvordan elsykkelen ser ut, mens de som ønsker seg en sportssykkel synes det er viktigere at sykkelen har god kraft, gode sportsegenskaper og ser bra ut. Grupperingene er ExtraEnergys svar på et økende mangfold i et stadig voksende elsykkelmarked, og vi bruker differensierte krav i testene. Kategoriene og rangeringen er nyttig for kundene når de skal orientere seg, og de motiverer også bransjen til å bli bedre.

Det norske markedet

Ikke alle elsyklene som er med i testen, er tilgjengelig i det norske markedet. Elbilforeningen har i utgangspunktet bare tilgjengeliggjort testene på norsk for de som importeres til Norge via forhandlere. Derfor kan noen av vinnerne ikke finnes igjen i våre tester. Om testeren: ExtraEnergy har utført uavhengige tester av elsykler og raske elsykler siden 1992. Organisasjonen har siden etablert seg som verdens mest innflytelsesrike informasjonsorganisasjon for lette elkjøretøy (LEV), både for forbrukere og bransjen. Grunnleggerne forsto tidlig at de måtte ha førstehåndserfaring med syklene for å kunne vurdere dem. En egen mobil testbane – Test IT Track – har vært på veien siden 1997 og i dag er det tre testbaner med i Test IT Show. ExtraEnergy er tilknyttet testlaboratoriet i Tanna, hvor testrapporter og elsykkelhistorie gjennom 26 år stilles ut på LEV-museet. Organisasjonen tilbyr også presentasjoner og utstillinger til bransjearrangementer og offentlige arrangementer samt distribusjon av informasjon via et verdensomspennende kontaktnett. På nettsiden www.extraenergy.org Med støtte fra EU og IEA (International Energy Agency) ble boka Go Pedelec! lansert i 2012. Håndboka ble utgitt på tysk, engelsk, nederlandsk, ungarsk, tsjekkisk, italiensk, spansk og kinesisk, og den inneholdt en mengde ny informasjon samt gode retningslinjer for testing av tohjulinger med elektrisk motor. Som medlemmer og grunnleggere av organisasjonene EnergyBus og BATSO (Battery Safety Organisation) deltar ExtraEnergy aktiv både i ISOs standardiseringskomité (International Standards Organisation), som fokuserer på mekanisk standardisering, og i IEC (International Electrotechnical Commission),