Elektrisk hjemlevering fra Ikea
LADDAD OCK KLAR: Anders Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA Retail Norge, viser frem en av møbelgigantens nye elvarebiler. Foto: Ikea

Elektrisk hjemlevering fra Ikea

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan være utdatert

Ikea skal bare bruke nullutslippsbiler til hjemleveranser innen 2025. I Oslo-området er selskapet allerede i gang med elvarebiler til hjemtransport.

– Ikea har forpliktet seg til kun å bruke elektriske eller andre nullutslippskjøretøy til hjemleveranser, leiebiler og interne transporter innen 2025, sier Anders Lennartsson, bærekraftsjef i Ikea Retail Norge.

De to første elvarebilene er allerede i drift på selskapets varehus på Slependen og Furuset. Bilene er av merke Saic Maxus og Volkswagen e-Crafter.

– I Norge håper vi å nå målet enda raskere. At disse elektriske varebilene nå er på veiene, viser at vi er i rute, fortsetter Lennartsson.

Volkswagen e-Crafter har for øvrig både mathjemleveringsselskapet Kolonial og Posten gått til innkjøp av i det siste.

Hurtigladere ved lasterampen

Ved varehusene på Furuset og Slependen har Ikea montert hurtigladere i tilknytning til lasterampen slik at bilene kan lade samtidig som de blir lastet.

Møbelgiganten har ambisiøse målsettinger for tiden fremover.

– I løpet av de neste årene vil vi kun bruke elvarebiler til hjemleveranser i Oslo, Bærum og Asker, og alle våre busser og leiebiler blir erstattet med alternativer som gir null utslipp. Målet er at all hjemlevering i landet skal være utslippsfri, sier Lennartsson.

Som mange Ikea-kunder med elbil allerede vet, har Ikea installert ladestasjoner og enkelte hurtigladere for kunder og medarbeidere ved de fleste varehusene sine, og de vil øke antallet ladestasjoner i takt med det stadig økende behovet.

Ikea har også ambisjoner om å legge om til en sirkulær forretningsmodell. Målet er å være klimapositive innen 2030.

– Vi ser både et ansvar og en mulighet til å være i front i skiftet mot grønnere transport. Vi kan bidra med mindre utslipp og bidra til bedre miljøet i byene. Elektriske varebiler er et steg på reisen, sier Lennartsson.