Hopp til innhold

Elektrisk hjemlevering fra Ikea

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

LADDAD OCK KLAR: Anders Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA Retail Norge, viser frem en av møbelgigantens nye elvarebiler. Foto: Ikea

Ikea skal bare bruke nullutslippsbiler til hjemleveranser innen 2025. I Oslo-området er selskapet allerede i gang med elvarebiler til hjemtransport.

– Ikea har forpliktet seg til kun å bruke elektriske eller andre nullutslippskjøretøy til hjemleveranser, leiebiler og interne transporter innen 2025, sier Anders Lennartsson, bærekraftsjef i Ikea Retail Norge. De to første elvarebilene er allerede i drift på selskapets varehus på Slependen og Furuset. Bilene er av merke Saic Maxus og Volkswagen e-Crafter. – I Norge håper vi å nå målet enda raskere. At disse elektriske varebilene nå er på veiene, viser at vi er i rute, fortsetter Lennartsson. Volkswagen e-Crafter har for øvrig både mathjemleveringsselskapet Kolonial og Posten gått til innkjøp av i det siste.

Hurtigladere ved lasterampen

Ved varehusene på Furuset og Slependen har Ikea montert hurtigladere i tilknytning til lasterampen slik at bilene kan lade samtidig som de blir lastet. Møbelgiganten har ambisiøse målsettinger for tiden fremover. – I løpet av de neste årene vil vi kun bruke elvarebiler til hjemleveranser i Oslo, Bærum og Asker, og alle våre busser og leiebiler blir erstattet med alternativer som gir null utslipp. Målet er at all hjemlevering i landet skal være utslippsfri, sier Lennartsson. Som mange Ikea-kunder med elbil allerede vet, har Ikea installert ladestasjoner og enkelte hurtigladere for kunder og medarbeidere ved de fleste varehusene sine, og de vil øke antallet ladestasjoner i takt med det stadig økende behovet. Ikea har også ambisjoner om å legge om til en sirkulær forretningsmodell. Målet er å være klimapositive innen 2030. – Vi ser både et ansvar og en mulighet til å være i front i skiftet mot grønnere transport. Vi kan bidra med mindre utslipp og bidra til bedre miljøet i byene. Elektriske varebiler er et steg på reisen, sier Lennartsson.