Hopp til innhold

Elsyklisten 2021 trenger deg: Hei, du som er elsyklist!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

NY UNDERSØKELSE: Svarer du på spørsmålene i Elsyklisten 2021, har du mulighet til å vinne denne kule styrevesken, E-Glow.

Vi trenger hjelp fra deg som sykler på elsykkel. Svar på spørsmål og kanskje kan du vinne en fin gave til elsykkelen din.

Hvem er du og hvor bor du? Elsker du elsykkelen din? Bruker du den til jobb? Eller bare på fritida? Vi ønsker å vite mer om deg som har en elsykkel. Svar på undersøkelsen her Alt du trenger å gjøre er å svare på spørsmålene, så er du med i trekningen om å vinne denne kule styrevesken som er spesiallaget til elsykkel. Den heter E-Glow og kommer fra den tyske kvalitetsprodusenten Ortlieb. LES OGSÅ: Elsykkelen gir kvinneandelen en boost

Stor interesse

Spørreundersøkelsen Elsyklisten har vært gjennomført siden 2017 og er Norges eneste undersøkelse som bare spør elsyklister. Den har bidratt med viktig kunnskap om elsyklistene og svarene blir delt med både offentlige og private aktører, blant annet fordi mange ønsker å legge tilrette for elsykler. – Vi opplever stor interesse for svarene. Det også veldig gøy å legge merke til entusiasmen som elsyklister legger for dagen, sier seniorrådgiver i Elbilforeningen, Hulda Tronstad. Hun peker blant annet på at tidligere undersøkelser viser at neste halvparten av elsyklistene bruker elsykkelen om vinteren, og at svært mange kjøre mindre bil etter at de kjøpte elsykkel. LES OGSÅ: Mange forsikrer ikke elsykkelen sin

Engasjement for elsykkel

Elbilforeningen jobber mye med å få folk til å velge elbil framfor fossilbil, men har også hatt et langvarig engasjement for å fremme bruk av elsykkel i Norge. – Antall elsyklister er i vekst, og vi ønsker at flest mulig skal svare på undersøkelsen. Både de som har hatt elsykkel i mange år allerede og de som bare har hatt den i en uke. Alle svar teller like mye for oss, understreker Tronstad.

Om undersøkelsen:

Over 1900 elsyklister svarte på undersøkelsen Elsyklisten i 2020. Undersøkelsen gjennomføres hvert år, og respondentene nås via sosiale medier. Tidligere har undersøkelsen vist at elsykkelen får folk til å sykle mye mer om vinteren, og at elsyklister endrer reisevaner først og fremst ved en overgang fra bil og kollektiv til elsykkel.  Bli med på undersøkelsen: Elsyklisten 2021. Vinn sykkelveske!