Hopp til innhold

De aller første: Opel Ampera-e i rødt, hvitt og blått

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre lykkelige elbileiere fikk i dag overlevert landets første Opel Ampera-e i nasjonalfargene – i duskregn på Aker Brygge i Oslo.

Stemningen var selvsagt god da Bernt G. Jessen, administrerende direktør i Opel Norge, trakk duken av de nye elbilene og ga nøklene til de nye eierne. Hele 4.000 nordmenn venter på sin forhåndskjøpte bil, og nå er utleveringen endelig i gang.
Benjamin A. Ward
Norsk elbilforenings Ulrikke Linge overrakte de ferske Ampera-e-eierne hver sin velkomstmappe og ett års medlemskap i foreningen. Her til Bente Østreng og Turid Høiem (bak). (Alle foto: Benjamin A. Ward)
Vi fikk også en kort prat med Turid Høiem, Helmer Teksdal og Bente Østreng – de nye eierne av tre elbiler i passende norske farger dagen før dagen. Rød: Turid Høiem Nykommeren er familiens tredje elbil. Fra før av har de en Peugeot 106 Electric og en Nissan LEAF. – Mannen min tok over LEAF-en, så nå vil jeg også ha en elbil som går langt, sier Turid Høiem, rett før hun får sette seg inn i sin nye røde Opel Ampera-e. – Jeg skal bruke den til og fra jobb, og til å kjøre ungene hit og dit. Denne kan vi også kjøre hele veien til besteforeldrene på Hedmark, uten å stoppe for å lade. Det måtte vi med LEAF, sier hun med et smil. Benjamin A. Ward Familien har også en gammel Peugeot med hengerfeste. – Vi har trengt den i ferier, og den har vært veldig nyttig for oss fordi vi har tre barn. Vi har brukt den når vi drar til Lillesand på sommerferie, men i år tror jeg vi skal bruke Ampera-e i stedet, sier Høiem. Hvit: Helmer Teksdal Ampera-e er Helmer Teksdals andre elbil, og husholdningens fjerde bil totalt. – Den nye bilen skal jeg kjøre til og fra jobb. Dette blir bil nummer én i hverdagen, sier Teksdal. Benjamin A. Ward Teksdal har kjørt en Volkswagen e-up! fra 2014, men han har også en dieselbil hjemme i garasjen. – Dieselbilen har hengerfeste og den trenger jeg for å kjøre til og fra hytta i Trøndelag Blå: Bente Østreng Med kjøpet av Ampera-e har familien fått sin første elbil. – Jeg kjøpte den både på grunn av miljøet og av økonomiske grunner, sier Østreng. Familien bor på Vålerenga, og Bente synes det er spesielt fint at den er liten og grei å parkere i byen. Benjamin A. Ward – Mannen min skal bruke den til og fra jobb, og det fine er at den har rekkevidde nok til at vi også kommer oss på hytta, sier Østreng. Flere hundre de nærmeste ukene Bernt G. Jessen (nr. to f.v. bildet under) i Opel Norge sier de får mange hundre biler til utlevering de nærmeste ukene. Tidligere i vår varslet Opel-sjefen at det vil bli forsinkelser i leveransen av de ettertraktede elbilene. Opel kommer til å følge bestillingsrekkefølgen, og de tre som mottok elbilen sin på Aker brygge i dag var de første på lista. – Vi vet at mange av kundene våre er veldig utålmodige, men nå er det mange biler på vei ut i hele Norge. Nå kommer også demobilene ut til forhandlerne, og det gir utålmodige kunder en mulighet til å få sett og testet elbilene selv, mens de venter. Benjamin A. Ward Jessen forsikrer om at de jobber intens med å få fart på leveringen. – Situasjonen forandrer seg hele tiden. Det er komplisert, men vi håper å kunne levere raskere, fastslår Jessen, som var svært glad for å sende de første tre bilene ut på veien med nye eiere.