Hopp til innhold

Mange forsikrer ikke elsykkelen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elsykler er dyrere enn andre sykler, men likevel er det mange som ikke kjøper forsikring. Hver femte elsyklist har ikke forsikret elsykkelen sin.

Elsykkelen er morsom, attraktiv, smart – og dyr. Men mange har likevel ikke egen forsikring på elsykkelen. Selv om elsyklister generelt sykler mye også om vinteren, er det mange som tar fram elsykkelen om våren. Noen opplever at elsykkelen er stjålet når de skal ta den fram. – Mange vet ikke om de har en forsikring på elsykkelen. Noen velger å ikke ha forsikring, mens over halvparten opplyser at elsykkelen er dekket av innboforsikringen, sier Hulda Tronstad, seniorrådgiver innen elektrisk mobilitet i Norsk elbilforening. Hvilken type forsikring har du på elsykkelen?
Sjekk forsikringen Opplysningene om forsikring på elsykkelen kommer fram i en undersøkelse gjennomført av Elbilforeningen i 2017. 905 elsyklister har svart på undersøkelsen. Nærmere seksti prosent av de som svarte, har elsykler som koster mellom 20 000 og 40 000 kroner. Elsykkelen erstatter svært ofte bilkjøring, men mens bilforsikring er obligatorisk er det ingen regler knyttet til forsikring på elsykkelen. – Har du forsikring, bør du sjekke forsikringsvilkårene i avtalene dine. Både egenandel og dekningssum kan variere stort mellom de ulike forsikringsselskapene, og mange oppdager det først når tyveriet er et faktum. Men generelt har forsikringsselskapene fått mer kunnskap om elsykler nå enn de var for noen år tilbake, sier Hulda Tronstad. Gjør det vanskelig for tyven Ønsker du å sikre elsykkelen din bedre? For det første trenger du en god lås. Enkelte elsykler har også rammelås. Har du det – bruk både den og en kraftig bøyle- eller kjettinglås. – Har du fjernet disse vitale delene fra elsykkelen, er det ikke mulig å bruke elsykkelen. For å gå kjøpt nytt display og batteri, må du ofte oppgi rammenummeret på elsykkelen, forteller Hulda Tronstad.