Lyse dropper den ekstra tieren

Lyse dropper den ekstra tieren

Hurtiglading hos Lyse innebar tidligere ti kroner ekstra i oppstartsbeløp. Å kutte denne ekstrakostnaden er smart, konstaterer Norsk elbilforening.

For en normal hurtigladeøkt har den ekstra tieren representert et betydelig prosentvis påslag. Lyse legger ikke skjul på at endringen i hovedsak gjøres for at tjenesten skal bli konkurransedyktig.

– Dette er en god nyhet for elbilister i Rogaland. Vi har tidligere lagt press på BKK for å fjerne dette ekstrabeløpet, og de var først ute. Når Lyse nå følger etter, gir det forutsigbar prising av tjenesten uansett operatør, sier seniorrådgiver Ståle Frydenlund i Norsk elbilforening.

Den Stavanger-baserte operatøren har i senere tid også økt satsingen på utbygging av hurtigladestasjoner. De største er på Jernbanelokket i Stavanger, med sju hurtigladere, og på Sola flyplass (tre hurtigladere), og det er også kommet nye hurtigladere på Forus og Randaberg i senere tid.

– Lyse ser på muligheten for å etablere flere hurtigladestasjoner i løpet av 2019, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marita Omdal.