Hopp til innhold

Nissan LEAF nr. 500 000 i verden overlevert til norsk kunde

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maria Jansen (61) fra Nesodden var den heldige kunden som fikk elbilen høytidelig overlevert av samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Fra før kjørte Jansen en Nissan LEAF 40 kWt, som hun har valgt å oppgradere til en 62 kWt. – Jeg har hele veien vært svært fornøyd med bilen jeg har hatt, men siden vi ofte besøker familie litt unna i Sverige, har jeg ønsket meg hakket mer rekkevidde. Det får vi nå, og jeg ble veldig glad da de ringte og fortalte at min bil er nummer 500 000. Dette er en fantastisk dag, sa kunden Maria Jansen. Hennes beste tips til forbrukere som fortsatt lurer på om de skal velge elbil, er å stikke innom en forhandler og prøvekjøre. – Da kjenner du hvor lett det er å kjøre elbil. Jeg elsker faktisk bilen min. Noen synes det kanskje er litt skummelt med automat, men det er en vanesak. Dessuten er det deilig å kunne blåse i bensinprisene, sa hun.

Milepæl i Norge

En korona-vennlig feiring skjedde hos forhandleren som har solgt desidert flest Nissan LEAF i Europa, Birger N. Haug. – Det er helt fantastisk at den elektriske milepælen med 500 000 solgte LEAF skjer i Norge, sa en entusiastisk Country Manager for Nissan i Norge, Anders Mamen-Lund. Nissan LEAF kom på det norske markedet i 2011 og ble umiddelbart en salgssuksess. I 2013 ble den Norges tredje mest solgte personbil. Generasjon to av LEAF fikk sin europeiske lansering i Oslo. Modellen inntok markedet i starten av 2018 og endte med å bli landets mest solgte bil det året. For første gang – faktisk i verdensmålestokk – gikk en elbil helt til topps på salgsstatistikken.

– Avgjørende for elbileventyret

– Med LEAF tilgjengeliggjorde Nissan elbiler for folk flest. Den har vært avgjørende for det store elbileventyret vi har hatt i Norge, sa Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. På vegne av Elbilforeningen gratulerte hun Maria Jansen med ny elbil. – Jeg håper vi får mange flere som gjør som henne. Bu roste norske politikere som har lagt til rette for elbiler på en måte ingen andre land har klart, og det gir resultater. – Klimagassutslippene går ned og en fersk undersøkelse fra SSB viser at utslippene fra veitrafikken bidrar mest til nedgangen. Det viser at elbilpolitikken virker. Nå er det viktig at politikerne står løpet ut. Samferdselsminister Knut Arild Hareide sa at norsk elbilpolitikk blir lagt merke til: – Look to Norway, sier de utlandet.