Nullutslipp fra transport i Oslo – hvordan er det mulig?

Generalsekretær Christina Bu og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er på plass når bystyregruppene i Ap, MDG og SV ønsker velkommen til seminar om nullutslipp i Oslo rådhus.

Seminaret finner sted fredag 10. februar fra klokken 09.00 til 11.00 – i samarbeid med Norsk elbilforening, Zero og Nissan – og er åpent for alle som har lyst til å få et bedre innblikk i tematikken. Utgangspunktet er at Oslo har vedtatt verdens mest ambisiøse klimamål, og at mer enn 60 prosent av utslippene kommer fra transport. «Hvordan kutter vi disse samtidig som vi oppgraderer byen og gjør den til et bedre sted for alle? På seminaret diskuterer vi hvilke virkemidler som vil fungere best og hva slags infrastruktur som må på plass», står det i den offisielle invitasjonen.
Aksel Jermstad / elbil.no
Norsk elbilforening og generalsekretær Christina Bu vil selvsagt komme med klare innspill til hva Oslo må gjøre for å fortsette å være verdens elbilhovedstad. (Foto: Aksel Jermstad / elbil.no)
Program:
  • 09.00: Slik skal vi kutte utslippene fra transport og sørge for at bilene som kjører i Oslo har null utslipp. (Representant for bystyregruppene)
  • 09.15: Hvordan kan regjeringen bidra til at Oslo blir Norges elbilhovedstad. (Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen)
  • 09.30: Elektrifisering av varetransporten, slik er det mulig (Jarkko Ahlbom, Zero Emission Strategy Manager, Nissan Nordic Europe)
  • 09.45: Oslos satsning på elbiler har betydd mye for utviklingen av ny teknologi – hva må skje videre? (Christina Bu, Norsk elbilforening)
  • 10.00: Hvilke virkemidler og infrastruktur må på plass for å nå Oslos klimamål i transportsektoren (Kari Aasheim, Zero
  • 10.15: Hvor raskt kan vi skifte ut kjøretøyparken? (Lasse Fridstrøm, forsker Transportøkonomisk institutt)
  • 10.30: Samtale: Hvordan får vi dette til sammen?
I samtalen den siste halvtimen deltar samferdselsminister Ketil Solvik Olsen (Frp), Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), Guri Melby (V), Kari Aasheim (Zero) og Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu. Meld deg på her!