Hopp til innhold

Ny lynladestasjon på Dombås – fra ny aktør

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Og dette er bare den første av 20 lynladestasjoner som den nye aktøren på det norske hurtiglademarkedet skal bygge ut i Norge de neste årene.

Selskapet Powered by E.ON Drive & Clever åpnet 18. desember sin første lynladestasjon i Norge. Ladestasjonen ligger strategisk plassert på Dombås, der E6 mellom Oslo og Trondheim møter E139 til Ålesund. At dette er en strategisk viktig lokasjon, er helt tydelig:

Fra før av har Ionity, Tesla og BKK ladestasjoner på Dombås, så nå kan du velge og vrake mellom totalt fire ulike ladeoperatører med til sammen 29 hurtig-, super- og lynladere på samme, lille sted (Tesla har 16, Ionity har 4, BKK har 6 – og Powered by E.ON & Clever har nå altså 3).

Hadde det vært like godt stelt i resten av landet, hadde det ikke vært noe problem, si!

Første av 20 i Norge

Stasjonen er den første av 20 såkalte lynladestasjoner – for øvrig et begrep vi her i Norsk elbilforening er litt stolte av å ha lansert i sin tid – som selskapet med det særdeles lange navnet skal bygge i Norge de neste årene. De nye ladestasjonene vil støtte begge de to standardene for lynlading, CCS og CHAdeMO, og ha en effekt på opptil 150 kW. Og ladepunktene kan bli oppgradert til 350 kW etter hvert som elbiler får støtte for dette.

Bygger 48 i Skandinavia

Powered by E.ON Drive & Clever er et fellesforetak mellom den danske e-mobilitetsleverandøren Clever og det europeiske energiselskapet E.ON. De neste årene skal selskapet bygge ut totalt 48 lynladestasjoner i Skandinavia – åtte i Danmark og 20 i Sverige, i tillegg til de 20 norske.  Det skandinaviske nettverket vil igjen være den nordligste delen av et større europeisk nettverk som strekker seg fra Norge til Italia, og som bygges ut i samarbeid mellom EU og flere aktører. Den første stasjonen i det skandinaviske nettverket åpnet nær det danske tettstedet Halsskov i Vestsjælland i desember 2018. Siden da har Powered by E.ON Drive & Clever åpnet flere ladestasjoner i Danmark og Sverige. Fram til januar vil det være gratis å lade på den nye lynladestasjonen på Dombås. Vi kommer tilbake med priser og betalingssytem så snart dette er klart.