Hopp til innhold

Elbilvelgeren gjør bilkjøpet enklere

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

NYHET: Elbilforeningens nye tjeneste Elbilvelgeren lanseres nå. – Vi promoterer ingen resultater, bilmerker eller modeller, alt blir bare sortert etter statistikk, sier Christina Bu i Norsk elbilforening. Foto: Skjermdump, Elbilvelgeren.

Synes du elbilmarkedet blir stadig større og vanskeligere å ha oversikt over? Sliter du med valgets kvaler? Du er ikke alene. Heldigvis har vi laget verktøyet som kan hjelpe deg.

Elbilvelgeren? Er ikke det deg, da?

Jo, selvsagt, til syvende og sist. Men nå trenger ikke veien til den store beslutningen lenger være så kronglete og forvirrende som mange av oss opplever at den er blitt.

Møt vår nye veiviser i elbiljungelen: Elbilvelgeren

39 filtre – full oversikt

Den nye tjenesten fra Norsk elbilforening lar deg søke igjennom alle dagens elektriske personbiler – med hele 39 filtre koblet til dine preferanser og bilenes egenskaper.

– Med Elbilvelgeren kan du lett finne bilen som passer deg. Eller bilen hele familien har behov for, om du har den slags hensyn å ta, sier en for anledningen stolt generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu.

STOLT: Christina Bu i Norsk elbilforening er både glad og stolt for å kunne presentere nyvinningen Elbilvelgeren.

Hva er budsjettet ditt, hvor lang rekkevidde trenger du, har du behov for tilhenger, eller er det viktig for deg å kunne forvarme bilen med en app?

Slike ting kan du filtrere på, så gjør Elbilvelgeren utvalget mer håndterlig for deg.

– Med Elbilvelgeren får du også alle våre tester om bilen, og du får vite hvor fornøyde andre bileiere er med bilen du vurderer, sier Bu.

NYSGJERRIG? Test Elbilvelgeren her

Viser hvor fornøyde andre er med bilmodellene

Så, hvordan funker den? Kortversjonen er altså at du legger inn de tingene som er viktig for deg, så foreslår Elbilvelgeren biler som passer ut fra dette.

Men hvem er den nyttig for? Vi lar Christina Bu skryte litt til, siden hun var så godt i gang.

– Absolutt alle som har spørsmål relatert til hvilken bil de skal velge. Dette er både for de sterkt bilinteresserte, og for dem som heller vil sette seg minst mulig inn i ting og bare ha hjelp til å komme på rett spor. Den hjelper deg enten du er ute etter ny bil, brukt bil eller andre biler i samme størrelse som du har, sier Bu, og fortsetter:

– Elbilvelgeren er både for folk som vurderer å kjøpe elbil og for de som allerede har en elbil og raskt vil finne ut egenskaper om egen bil, og kanskje sammenligne disse med andre elbiler.

– Ok, kan du nevne noen smarte funksjoner den har?

– På bilsiden oppsummerer vi kort bilen, så du kan danne deg et inntrykk av den. Videre har vi samlet alle våre artikler og tester av bilen. I tillegg har vi lagt inn resultater fra vår årlige spørreundersøkelse «Elbilisten», så man får vite hvor fornøyde eierne av de respektive bilmodellene er med bilen sin – der vi har data på dette.

Nøytral

Så langt vel og bra. Men er egentlig dette en unik tjeneste i Norge?

– Det finnes andre filtreringssider, men dette er så vidt vi vet den første ordentlige elbilvelgeren, sier Bu.

Hun forteller at Norsk elbilforening henter inn alle data selv, og fyller på med testdataene Elbilforeningen har – og understreker at Elbilforeningen vedlikeholder databasen og alle dataene selv.

– Vi promoterer ingen resultater, bilmerker eller modeller, alt blir bare sortert etter statistikk. Dette er altså en helt nøytral tjeneste, som vi håper alle våre medlemmer og elbilinteresserte der ute vil ha både nytte og glede av.

Klar for å prøve? Prøv Elbilvelgeren her og nå.