Hopp til innhold

Sammen om Norges første elbilforsikring

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Administrerende direktør i Storebrand Forsikring, Fredrik Weibull og generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu ved signering av samarbeidsavtale om Norges første elbilforsikring.

Norsk elbilforening og Storebrand har gått sammen om å utvikle Norges første og eneste elbilforsikring.

Produktet er spesielt tilpasset elbilister, og blir tilgjengelig i august, 2017. Dette er første gang Storebrand samarbeider med en ideell aktør om utviklingen av et nytt forsikringsprodukt.

– Vi har en felles drivkraft for en mer bærekraftig framtid. Vårt mål er å jobbe for at det skal bli enda enklere å velge elbil fremfor fossilbil. Derfor har vi ønsket å inngå dette samarbeidet, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. Kåret til mest bærekraftig
Storebrand ble i 2016 kåret til verdens mest bærekraftige finansselskap og Norsk elbilforening organiserer over 45.000 elbilister. De har gjennomført omfattende medlemsundersøkelser for å kartlegge hva elbilistene ønsker å ha inn i en egen elbilforsikring. – Samarbeidet vårt er unikt. Gjennom Norsk elbilforening har vi kunnet gå i dybden for å finne ut av hva elbilistene etterspør i en egen forsikring. Dette har vært et fruktbart samarbeid og en banebrytende måte for oss å jobbe på. Elbilforsikringen faller godt inn i vår bærekraftige selskapsmodell, sier Fredrik Weibull, administrerende direktør i Storebrand Forsikring. Det er i dag over 115.000 elbiler i Norge. Utviklingen er oppsiktsvekkende i verdenssammenheng, og Stortinget har bestemt at det i 2025 ikke lenger skal selges bensin- og dieselbiler. I dag tilbys kun tradisjonelle bilforsikringer, som forsikrer både girkasse og forbrenningsmotor, som ikke er særlig relevant for elbiler. Elbilforsikringen som nå kommer er tilpasset en gruppe bilister som er i kraftig vekst i Norge. Billigere for elbil – En elbil er mer driftssikker enn en ordinær bil. Den har færre bevegelige deler og trenger mindre vedlikehold enn fossile biler. Vi vet også at elbilistene er forbrukersmarte, ansvarlige og dermed kan ha lavere skadeprosent. Da er det ikke urimelig at de får dette «tilbakebetalt» gjennom gode forsikringsvilkår, sier Christina Bu. En ordinær bilforsikring har beregningsgrunnlag som ikke nødvendigvis passer for elbiler. En elbilist vil typisk være opptatt av å få hjelp ved strømstans og å få erstattet ladekabelen ved tyveri. – Dette produktet har fått den gode profilen vi har bedt om på vegne av våre medlemmer, og det er på etterspørsel fra dem vi har laget dette tilbudet. Vi kommer til å sørge for at forsikringen som tilbys hele tiden utvikler seg i tråd med medlemmenes behov og tilbakemeldinger, avslutter Christina Bu. Elbilforsikringen vil være tilgjengelig allerede i august 2017.