Hopp til innhold

Tesla tilbakekaller biler med skjermtrøbbel

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er det lite liv i skjermen på din Model S eller X, vil du trolig få innkalling og få erstattet programvaren med en langt kraftigere. Foto:: Rune M. Nesheim

Du får pengene tilbake om du allerede har betalt for jobben.

Mange eiere av Tesla Model S og X har hatt problemer med at multimediaskjermen har gått i svart. Flere har krevd at Tesla burde ta denne kostnaden, noe de også har gjort i USA. Les alle våre tester av Tesla Model S her Nå har Tesla besluttet – frivillig og proaktivt – å tilbakekalle enkelte Model S og Model X som er bygget før mars 2018 og som er utstyrt med et 8 GB innebygd MultiMediaCard (eMMC) i MCU. De bytter denne mot en ny med 64 GB minne.

Dette er feilen

Tesla sier eierne kan oppleve en funksjonsfeil på grunn av «akkumulert slitasje». Dersom det oppstår en funksjonsfeil, kan du oppleve en vedvarende svart skjerm som ikke gjenoppretter seg etter at du har startet berøringsskjermen på nytt, tap av visse funksjoner og/eller et varsel om å kontakte Service. Les alle våre tester av Tesla Model X her Det skal ikke være noen risiko for bilens kjørbarhet, inkludert ingen innvirkning på akselerasjon, bremsing eller styring, opplyser Tesla, som legger til at de ikke kjent med noen ulykker eller skader som følge av denne tilstanden.
Eiere av eldre Tesla Model S og X får tilbud om å bytte programvare for multimediaskjermen. Bildet er av en 2020-modell Model S Foto: Rune M. Nesheim
Vi dro på campingferie med Tesla Model X

Får pengene tilbake

Mange har allerede betalt for reparasjoner som er tilknyttet til denne tilbakekallingen. Tesla opplyser nå at de kan være kvalifisert for en refusjon. Tesla vil dele detaljer om refusjon og kvalifisering innen utgangen av mars 2021. Alle berørte eiere har blitt, eller skal bli kontaktet.

Trøbbel i Kina

Samtidig med dette har kinesiske myndigheter kalt Tesla inn på teppet. Årsaken er mange misfornøyde Tesla-eiere som rapporterer om feil på bilene som er bygd på den nye fabrikken i Shanghai. På sosiale medier har kineserne rapport om bilen som akselererer av seg selv, bilbranner, trøbbel med programvare og oppdateringer som ikke utføres. Tesla i Kina har lagt seg uvanlig flate og beklaget:

«Vi vil reflektere dypt over manglene og styrke egen kvalitetskontroll. Vi vil overholde strengt kinesiske lover og reguleringer og alltid respektere forbrukerrettighetene», heter det i en uttalelse.