Ukas #elbilnyheter uke 32

Her er et utvalg elbilnyheter fra uka som gikk

MG med den første elektriske stasjonsvognen i Norge

MG5 EV er navnet på den nye elektriske stasjonsvognen til kinesiske MG, som kommer på det
Foto: MG
norske markedet allerede neste år. Ifølge dinside.no får bilen en batteripakke på 52,2 kWt og WLTP-rekkevidde på 34,4 mil. Prisen skal ligge under 300 000 kroner. Du kan lese mer om nye MG5 EV her.

Antall ladepunkt i verden har passert 1 million

Elektrisk mobilitet har nådd en ny milepæl, nå finnes det over 1 million offentlige ladepunkt i verden. Ifølge Bloomberg NEF ble tallet nådd allerede i mai. De sier også at antall ladepunkt skal ha blitt doblet på bare to år. Det meste av den nye ladeinfrastrukturen har blitt bygget i Kina og Europa, Nord-Amerika kommer på tredjeplass. Du kan lese mer om milepælen her.

Tesla Cybertruck kommer ikke til Norge

Foto: Tesla
Elon Musk bekrefter i et radiointervju med Automotive News at Cybertruck ikke kommer til Norge eller Europa. Grunnen er at bilen ikke vil bli EU-godkjent da typegodkjenningen i EU er strengere enn i USA. 6000 nordmenn og 250 000 europeere totalt har forhåndsbestilt bilen. I en kommentar på Twitter hinter Elon Musk om at det kan være aktuelt å lage en mindre versjon av bilen for det europeiske markedet. Les mer om saken her.

Stadig flere velger elbil som hovedbil

Flere og flere som eier elbil dropper å ha en bil i tillegg, viser undersøkelsen Elbilisten 2020. Elbiler har i lang tid fungert som bil nummer to for mange bileiere. Nå er dette i ferd med å endre seg og i undersøkelsen kommer det fram at rundt halvparten av husholdningene med elbil har droppet bensin- eller dieselbilen. Undersøkelsen viser også at 35 prosent av de som har svart kun har én elbil. Les mer om saken her.

Xpeng P7 vises først i Norge

Xpeng P7 er en kinesisk elbil og skal være en av verdens mest avanserte. Når bilen skal vises utenfor Kina for første gang skal det skje i Norge, og det på Aker Brygge de første ukene i august. Du kan lese mer om bilen her.