Hopp til innhold

Ukas #elbilnyheter uke 42

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her er et utvalg av ukas viktigste elbilnyheter

Ladehybrider har høyere utslipp enn oppgitt

Det hevder to nye internasjonale studier gjennomført av to transport- og miljøorganisasjoner. En av dem, Transport and Environment, hevder at ladehybridene blir brukt som juks i utslippsregnskapet, og derfor ber de myndighetene om å slutte å yte støtte til ladbare hybrider. Les mer om rapportene her.

Ny ladekorridor mellom Argentina og California

Nå blir det mulig å kjøre elektrisk fra Nord- til Sør-Amerika takket være Enel Xs nye ladekorridor som går gjennom hele 11 land. Ved flere av de 196 ladepunktene kan du nyte spektakulære utsikter, som Andesfjellene og Cuzco som står på UNESCOs verdensarvliste. Les mer om den nye ladekorridoren her.

Hyundai vil tilbakekalle enda flere Kona

Hyundai planlegger nå å øke tilbakekallingen av modellen Hyundai Kona på grunn av brannfare. I første runde gjaldt tilbakekallingen kun i Sør-Korea, men de nye planene inkluderer over 51 000 biler i Europa, Nord-Amerika, Kina og andre markeder, ifølge Sør-Koreanske rapporter. Les mer om planene til Hyundai her.

Citroën ë-C4 blir rimelig

Citroëns nye elbil ë-C4 har 70 kilometer kortere rekkevidde enn Volkswagens ID.3, men selv med høyeste utstyrstrinn vil den fortsatt koste 100 000 kr mindre enn en sammenlignbar ID.3. De første leveringene av ë-C4 skjer i januar. Les mer om ë-24 her.

Volkswagen spår 90% elbilsalg i Norge neste år

Ebiler vil sannsynligvis utgjøre 90 prosent av Volkswagens bilsalg i Norge neste år, og kan erstatte diesel- og bensinmotorer innen 2023. Det sier Møller Bil, importør av Volkswagen, inkludert merkene Audi, Skoda og SEAT. Les mer om saken her.

Elkem får 10 mill fra Enova til batterifabrikk

Elkem har mottatt 10 millioner kroner i støtte fra Enova som skal gå til planleggingen av den potensielle batterifabrikken, som har fått navnet Northern Recharge. Prosjektets mål er å skape konkurransedyktig produksjon av batterier med av lavere CO2-utslipp. Les mer om prosjektet her.