Hopp til innhold

Ukas #elbilnyheter uke 43

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her er et utvalg av ukas elektriske nyheter.

Tesla senker prisen på Model 3 og øker rekkevidden

Forrige helg meldte Tesla at de senker prisene på alle variantene av Model 3. Samtidig kom også nyheten om at firehjulsdrevne Model 3-varianter vil ha varmepumpe som standard, den samme som Model Y har. Endringer innvendig og utvending, samt nye hjul, gjør også at rekkevidden til Model 3 øker. Les mer om de nye endringene til Tesla Model 3 her.

Elbilsalget til topps i Vest-Europa i september

Flere faktorer har ført til at salget av helelektriske biler i Vest-Europa har nådd en ny rekord. Over 90 000 elbiler ble solgt i denne delen av Europa i løpet av september, som tilsvarer en markedsandel på 7,5 prosent. Utlevering av Volkswagen ID.3 og Tesla Model 3 i flere land samtidig, er to av faktorene som har gitt høye elbiltall denne måneden. Les mer om rekorden her.

Renault med premiere på Megane e-Vision

Denne uken hadde Renault premierevisning av sin nye elbil Megane e-vision. Dette er en av flere elbiler Renault kommer med i sin nye elektriske satsing. Plattformen i den nye satsingen er utviklet i partnerskap med Nissan og er utgangspunkt for flere bilmodeller fra Nissan, Mitsubishi, Dacia og Renault som kommer i årene framover. Les mer om Renaults satsing her.

EU-parlamentet stemmer for 60 % reduksjon av klimagassutslipp innen 2030

Forslaget om å kutte med 60 prosent av klimagassutslippene innen 2030, istedenfor 40 prosent som allerede er vedtatt, fikk flertall i EU-parlamentet. Forslaget går nå videre til Ministerrådet i EU for godkjenning. Dette betyr at industrien og transporten i Europa kan få enda strengere krav til utslippskutt, skal målet om 60 % reduksjon nås. Les mer om vedtaket her.

Norge lager selvkjørende elferjer

Norge var først på elektriske ferjer, nå blir de også selvkjørende. Zeabuz lanseres en liten selvkjørende ferje neste år. Ferjen ble utviklet på NTNU i 2018, som et alternativ til en allerede foreslått bro over Nidelva i Trondheim. Det vil ta ett minutt å krysse elva, og ferja kan lade mens den venter ved kai. Les mer om den selvkjørende elferja her.

New Jersey forbyr kjøp av fossilbiler fra 2035

New Jersey er den andre staten i USA som har vedtatt et kommende forbud mot kjøp av fossilbiler. Bare California har gjort dette tidligere. I New Jersey selges det en halv million biler hvert år, og for å kunne oppfylle klimamålene må staten konvertere til kun elektrisk bilsalg innen 2035, sa Department of Environmental Protection som kom med forslaget. Les mer om New Jerseys planer her