Hopp til innhold

Ukas #elbilnyheter uke 44

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her er et utvalg av ukas elektriske nyheter.

GMCs elektriske hummer avduket

GMC har introdusert sin 2022 HUMMER EV Edition 1. Dette er den første helelektriske bilen til GMC og er designet til å være en off-road superbil. Dette inkluderer blant annet firehjulstrekk med crabwalk-funksjon og muligheten til å kjøre i 60 cm høyt vann. Les mer om den elektriske hummeren her.

Amazon kjøper 1800 elvarebiler fra Mercedes

Mercedez-Benz har tatt imot sin største enkeltordre på elbiler. Det er Amazon som har bestilt bilene som skal brukes til utkjøring til sluttkunden i Europa. Amazon har som mål å skape verdens mest bærekraftige transportbilpark. Les mer om Amazon og Mercedes her.

SKI lover 800km rekkevidde på 20 minutters lading innen 2021

Den sør-koreanske batteribedriften SK Innovation (SKI) avslørte nylig at de utvikler battericeller som kun trenger 20 minutter ladetid for å oppnå rekkevidde på over 800 km. SKI planlegger å være klare med cellene innen første halvdel av 2021. Les mer om SKI her.

Hyundai kutter bensin- og dieselbiler i Norge fra nyttår

I september valgte seks av ti som kjøpte ny bil elbil. Nå har Hyundai bekreftet at merket bare vil markedsføre ladbare, batterielektriske og hydrogenelektriske biler fra 1. januar 2021. Allerede har merket en elbilandel på 94 prosent i Norge. Les mer om saken her. 

Brannvesenet i Tyskland bruker norske branntepper for å slukke brennende elbiler

Bridgehill har utviklet et brannteppe som effektivt kveler brann i elektriske kjøretøy, og nå har 116 brannstasjoner i Tyskland begynt å ta i bruk teppene. Teppet veier 40 kilo og håndteres enkelt av to personer. Les mer om saken her.