Hopp til innhold

Verdens største elbilkonferanse til Norge i 2022

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Norge leder elbilutviklingen og vi skal jobbe hardt for at vi fortsatt er verdensledende når vi inviterer hele verden til EVS35 i Oslo i 2022, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Europas elbilorganisasjon AVERE har tildelt den 35. internasjonale elbilkonferansen Electric Vehicle Symposium and Exhibition (EVS35) til Oslo og Norge i 2022. – På EVS samles de viktigste aktørene fra hele verden innen forskning, politikk, industri og forbrukersiden med et felles mål om å redusere lokal luftforurensing og klimagassutslipp gjennom elektrifisering. Det er et unikt og inspirerende møtested, sier Espen Hauge, president i den europeiske elbilorganisasjonen AVERE.

Oslo 2022

Electric Vehicle Symposium arrangeres årlig og bytter mellom Amerika, Europa og Asia. I mai i år arrangeres EVS32 i Lyon, Frankrike og neste gang i Europa blir altså i Oslo i juni 2022. Arrangørene Norsk elbilforening, Teknisk Ukeblad Media og Norges Varemesse ønsker også å vise fram mer enn bare elbil.

Nullutslipp fra transport

– Vi må få til nullutslipp fra hele transportsektoren og i 2022 bør vi være godt på vei. Norge har gode forutsetninger for å lede an utviklingen også på elektrisk luftfart, maritimt, anleggsmaskiner, elbusser og elektrisk varetransport, sier Christina Bu. Norge har allerede fortrinn med å ha nær 100 prosent fornybar vannkraft i strømnettet og verdens første massemarked for elbil. Det kan utnyttes også til å bygge nye næringer og arbeidsplasser knyttet til elektrisk mobilitet i bred forstand.

Publikumsutstilling og konferanse

Det er på Norges Varemesse i Lillestrøm selve konferansen og utstillingen skal foregå. Men hele Oslo-regionen skal involveres. VisitOSLO har bidratt i søknadsprosessen og er svært glad for at Oslo ble valgt som vertskapsby for EVS35. – Vi gleder oss til å vise fram Oslo som i år er Europas miljøhovedstad og som i 2022 har kommet enda lengre på å gjøre byen utslippsfri, sier Annie Korsmo, kongressjef i VisitOSLO. Under utstillingen skal det vises fram det siste innen elektrisk mobilitet til publikum med alt fra små elektriske tohjulinger til elektriske skip.  Politikere, næringslivstopper, forskere og organisasjoner vil på konferansedelen diskutere veien videre mot en transportsektor helt uten utslipp.