Hopp til innhold

VW lager flyttbare ladestasjoner

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Snart kan ladestasjonen komme til deg.

Volkswagen investerer tungt i nyvinninger knyttet til e-mobilitet for tiden. Bare i løpet av de to neste årene vil det tyske kjempekonsernet investere over åtte milliarder kroner i en offensiv elektrisk satsing.

«Powerbank» for elbiler

En av nyvinningene er at selskapet skal produsere mobile ladestasjoner, kraftfulle flyttbare batteripakker som skal kunne lade inntil 15 kjøretøyer samtidig. Eller en slags flyttbar powerbank for elbiler, om du vil. Denne typen ladestasjoner vil kunne være velegnet for å settes opp der mange mennesker for en kortere periode vil ha behov for lading, som for eksempel under store konserter, messer og liknende. Elbilister med behov for lading skal finne de mobile ladestasjonene ved hjelp av en app, og de vil kunne settes opp fleksibelt og uavhengig av strømkilder hvor enn de trenges, for eksempel på parkeringsplasser, hos bedrifter eller som et midlertidig ladepunkt på store eventer, skriver bransjenettstedet Automotive News. Og når den mobile ladestasjonen er tom, kan den enten bli erstattet av en fulladet stasjon, eller for en mer permanent løsning: Kobles til en strømkilde slik at den lader seg selv.

Debuterer i Wolfsburg

Så gjenstår det å se om denne typen ladestasjoner i fremtiden også kan bli aktuelt å bruke langs trafikkerte på populære utfartsdager. Det er jo ikke usannsynlig at slike løsninger vil kunne komme godt med på rasteplasser på trafikkerte fjelloverganger om vinteren, eller langs kysten om sommeren. Uansett, det blir spekulasjoner om fremtiden. Det som ikke er spekulasjoner, er at de første av Volkswagens mobile ladestasjoner etter planen skal settes opp allerede i år i Wolfsburg, Volkswagens «hjemby», for så senere å dukke opp andre steder i 2020. Volkswagen satser i det hele tatt massivt på e-mobilitet for tiden, og det er ingen hemmelighet at konsernet tar sikte på å bli verdens største elbilprodusent. I en pressemelding skriver selskapet at de planlegger å investere nærmere førti milliarder kroner i elektrisk mobilitet fremover.