Hopp til innhold

ABC til Elbilforeningens ladeapp

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nye funksjoner, jevnlige oppdateringer. Stadig flere av Elbilforeningens medlemmer bruker appen vår når de skal på langtur. Er du en av dem?

Norsk elbilforening
Forslag til reiserute med ladestopp underveis tilplasset din elbil.
Planlegger du langtur med elbilen i sommer? Eller skal du bare bevege deg noen halvlange turer utenfor din rekkeviddemessige komfortsone? Da kan fort Elbilforeningens medlemsapp bli din trofaste og nyttige følgesvenn på turen. Rundt 60 prosent av Elbilforeningens medlemmer har lastet ned mobilappen, 10 prosent bruker den ukentlig og 26 prosent månedlig. – Men potensialet er mye større, og vi håper at flere av våre medlemmer vil prøve den ut og bruke den mer aktivt, sier kommunikasjonsleder Petter Haugneland i Norsk elbilforening.

35.000 brukere kan ikke ta feil

Haugneland mener en langtur i sommer kan være en fin anledning for medlemmene til å teste ut nyere funksjoner som for eksempel muligheten for å legge inn via-punkter underveis på reisen og justere realistisk rekkevidde basert på egne erfaringer. – 35.000 brukere av appen kan ikke ta feil, men den kan hele tiden bli bedre. Derfor ønsker vi oss flere tilbakemeldinger, både fra nye og erfarne brukere av appen, slik at vi hele tiden kan forbedre den, sier Haugneland. Du kan også vurdere ladestasjoner du har besøkt og gi tilbakemeldinger til hjelp for elbil-eiere som kommer etter deg. Hvordan er for eksempel servicetilbudet i nærheten av ladestasjonen og er det enkelt å finne den hvis den er plassert bak kjøpesenteret?

Din tilbakemelding hjelper

Elbilforeningen setter altså stor pris på tilbakemeldinger som kan bidra til å gjøre ruteplanleggeren bedre og mer treffsikker. Kontakt oss her hvis du finner feil (angi elbilmodell, skjermbilde, mobiltype, beskrivelse av feilen). Er du medlem, men mangler appen? Last ned siste versjon på App Store for iPhone eller på Google Play for Android. Eller meld deg inn i Elbilforeningen for å få tilgang. (Når du skal bruke appen første gang, logger du inn med e-postadressen din og passord fra Min side.) Her skal vi ta deg gjennom hvordan du bruker appen, inkludert noen av de nye funksjonene som er kommet til etter at den ble lansert i juni i fjor, gjennom en tenkt elbilreise fra Oslo til Bergen.

Første skritt på veien

Norsk elbilforening
Tilpass realistisk rekkevidde på din elbil basert på egne erfaringer.
Det som møter deg når du er logget inn i appen, er Elbilforeningens ladekart. Zoomer du inn på det, får du opp de ulike lademulighetene av ymse slag som måtte finnes i området. Men i stedet for å gjøre det, trykker du på de tre strekene øverst i venstre hjørne for å få opp menyen, og velger punktet «Planlegg reise». Siden det er første gang du bruker appen, eller du tidligere har brukt den med en annen elbil, gå du via menyvalget «Min profil». Der velger du «Mine elbiler», og legger inn data om bilen du nå kjører. Legg inn bilmerke, modell og versjon, og du får opp realistisk rekkevidde på din elbil. Her kan du også justere realistisk rekkevidde basert på egne erfaringer senere.

Plot og kjør

Så går du tilbake til «Planlegg reise», og plotter inn reiseruten, inkludert ankomstadresse. Siden du har lyst til å se Vøringfossen underveis, legger du inn dette ved å trykke på +-ikonet i reiseruten. Så legger du inn anslått rekkevidde ved start om du ikke har fulladet batteri, og ønsket batterinivå ved ankomst, og du er klar til å kjøre. I tillegg kan du sjekke ut menypunktet «Servicetilbud ladestasjon», for å eventuelt justere reiseruten via ladestasjoner med ulike fasiliteter. Det kan også være smart å legge inn antall personer i bilen og om du har tenkt å bruke bilens klimaanlegg til varming eller kjøling underveis. Og har du VELDIG mye bagasje med deg, kan det være lurt å regne koffertene dine som en ekstra person. Nå får du opp ladealternativene du har underveis, trykk på «Start reise», og du er på vei. Åpne gjerne reiseruten i Google maps om du foretrekker det. Eventuelt kan du fordype deg i vår nokså korte brukerveiledning for appen. Den finner du her. NB! Husk at reiseplanlegging med elbil fortsatt er ny teknologi. Foreslåtte reiseruter og ladestopp kan inneholde feil og mangler. Vi feilretter fortløpende basert på tilbakemeldinger fra våre medlemmer.