Hopp til innhold

Tesla Model Y med historisk godt resultat: Beste krasjtest noensinne

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag annonserte Euro NCAP at Tesla Model Y har oppnådd tidenes høyeste sikkerhets-score i den viktige kollisjonstesten.

Den fikk ikke bare fem stjerner, som de fleste andre om dagen, men også uhemmet hyllest fra NCAP-sjef Michiel Van Ratingen.

– Gratulerer til Tesla med en virkelig enestående testrekord for Model Y. Tesla har vist at ingen ting annet enn at kun det beste er godt nok for dem, og vi håper å se dem strekke seg mot dettee målet også i fremtiden, sier han.

Blir Tesla Model Ys billigste modell:

Nå kommer den til Norge med bakhjulsdrift

Knallet til på assistentsystemer

Tesla Model Y fikk følgende prosentpoeng i de fire testene:

Dette er historisk sett et overlegent testresultat, og det kan være verdt å merke seg den høye scoren på assistansesystemer, noe mange har vært skeptiske til, siden Tesla bruker færre sensorer.

Nye krasjtester: Her er de sikreste elbilene på markedet

– Euro NCAP demonstrer vår forpliktelse når det kommer til sikkerhet og innvirkningen av nylige forbedringer på alle våre varianter av Model Y. Slik som støping av bakre understell, midtre kollisjonspute, bremsing for å unngå sekundærkollisjoner og førerovervåkingssystem for å unngå kollisjon, melder Tesla i en pressemelding om det for dem svært så gledelige testresultatet.

Vi antar at alle Model Y-eiere der ute er kanskje like glade for dagens nyhet.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også