Hopp til innhold

Se den amerikanske dokumentaren om elbillandet Norge her: – Verden kan lære både av feilene våre og suksessen vår

Petter Haugneland, nestleder i Elbilforeningen, er blant en håndfull nordmenn som er intervjuet i CNBC-dokumentaren om elbilfremveksten i Norge, som allerede viser tegn til å gå viralt. – Verden kan lære mye både av feilene våre og suksessen vår, slår Haugneland fast

CNBC-dokumentaren om Norge som elbil-nasjon er vist over 700.000 ganger på to døgn bare på YouTube – der den i skrivende stund også har fått over 4000 kommentarer.

Og dette er altså bare de foreløpige tallene for dokumentaren, og da bare visningene via CNBCs YouTube-kanal.

I tillegg når den amerikanske kringkasteren ifølge seg selv over 350 millioner mennesker i måneden på sine egne plattformer – men hvor mange som har sett lineære visninger av dokumentaren, vet vi ikke noe om.

Se dokumentaren her

Nedenfor kan du se dokumentaren «Norway EV Utopia», som har «How Norway Built An EV Utopia While The U.S. Is Struggling To Go Electric» som sin fulle tittel:

I FERD MED Å GÅ VIRALT: Her kan du se den 35 minutter lange dokumentaren om det norske elbileventyret.

Den drøyt 35 minutter lange dokumentarfilmen ble spilt inn i Norge i høst, og teamet fra CNBC tok seg god til til å snakke med norske kilder om utviklingen i landet som har blitt globalt kjent som elbilnasjonen fremfor noen.

– Verden kan lære mye både av feilene våre og suksessen vår, sier nestleder Petter Haugneland i Elbilforeningen.

Unner andre land å få til norske «feil» på første forsøk

Haugneland er en av en håndfull norske stemmer og ansikter som medvirker i filmen, og en av «feilene» han refererer til, er forvirring og app-kaos i forbindelse med hurtiglading – noe også det amerikanske journalist-teamet fikk erfare da de leide seg elbil på Gardermoen og skulle lade leiebilen underveis.

– En universell og enkel betalingsløsning hadde vært fint å ha på plass fra starten av, og er et godt eksempel på en av tingene andre land som kommer etter Norge i elbilløypa med fordel kan prøve å få til riktig på første forsøk, tilføyer Haugneland.

Mer som dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff rett inn i innboksen!

Ellers i dokumentaren medvirker statssekretær Ragnhild Syrstad i Klima- og miljødepartementet, statssekretær Cecilie Kroglund i Samferdselsdepartementet – begge fra Arbeiderpartiet.

I tillegg møter vi representanter fra ladebransjen ved Bernt Otto Fjellestad fra Mer Norway og kommunikasjonssjef Stian Mathisen hos konkurrenten Recharge, Birger Steen i batterifabrikken Freyr og prosjektleder for elektrisk mobilitet i Oslo kommune, Sture Portvik.

Det er for øvrig slett ikke første gang utenlandske TV-team lager dokumentarer om den norske elbilsatsingen, klikk på lenka under for å se hvordan det gikk til da et britisk team gjorde noe liknende:

«How Norway KILLED the petrol car»:

Slik ser det norske elbileventyret ut fra utlandet

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også