Hopp til innhold

Flere ladeselskaper har skrudd opp prisene: Du kan spare opptil 100 kroner på én ladeøkt med Ladeklubben

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

PENGER Å SPARE: Ved å bruke Elbilforeningens nye blå ladebrikke lader du via Ladeklubben, og da kan det være penger å spare sammenlignet med andre alternativer i lademarkedet.

Denne uken har flere ladeselskaper økt prisene for lading. Men er du prisbevisst kan du enkelt spare gode penger.

Ladeselskapene Mer, Circle K og Kople varslet tidligere denne uken at de øker prisene for lading på ladestasjonene sine.

De følger etter landets største ladeselskap, Recharge, som satte opp prisen 1. august. 

– Nå begynner prisforskjellene å utgjøre en del penger, og vi vil oppfordre medlemmene våre til å være prisbevisste forbrukere, sier generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen.

Hun peker på at det i enkelte tilfeller kan være nærmere tre kroner å spare per kilowattime. Se eksempler lenger ned i artikkelen.

Dette er takstene fra 1. september:

Nå blir det dyrere med elbil gjennom bomringen i Oslo

Dette er de nye prisene

Vanligvis endrer ladeselskapene prisene sine én gang i året, men på grunn av høye strømpriser er det flere som nå setter opp prisene – og de forventer flere prisjusteringer i tiden som kommer.

Her er endringene som kom 1. september:

Mer:

Registrerte kunder: 

Drop-in: 

Circle K:

Registrerte kunder: 

Drop-in: 

Kople:

Registrerte kunder og drop-in: 

Vær prisbevisst og spar penger

Siden ladeselskapene gir bedre prisforhold til kunder som registrerer seg i deres respektive apper, er det å lade på “drop-in” som vanlig kunde det mest kostbare alternativet.

For å slippe stresset med å holde styr på alle appene som finnes der ute, kan du derimot bruke Ladeklubbens blå ladebrikke for å gjøre hele prosessen enklere.

Ladeklubben og den blå ladebrikken driftes av Norsk elbilforening, og Elbilforeningen skal ikke tjene penger på dette utover å dekke opp for egne driftskostnader.

Når du har knyttet bankkortet ditt til den blå ladebrikken, er du automatisk registrert hos Recharge, Kople, Ionity, Ragde og E.ON, og får samme fordeler som dersom du hadde registrert deg i deres apper. 

Per i dag har Mer og Circle K valgt å ikke være med i Ladeklubben.

Men dersom du bruker den blå ladebrikken og lader hos et av ladeselskapene som samarbeider med Ladeklubben, kan det være mye penger å spare.

Elbilforeningen med ny medlemsfordel:

Enklere lading på farten med Ladeklubben

Spar opptil 2,79 kroner per kilowattime 

Ved å hurtiglade hos eksempelvis Recharge med Ladeklubben/Elbilforeningens blå ladebrikke, sparer du 1,59 og 2,09 kroner per kWt enn om du lader hos henholdsvis Mer og Circle K med appene deres.

Om du ikke er registrert kunde hos Mer eller Circle K, og velger drop-in-løsningene deres, er besparelsen enda større ved å bruke Ladeklubben-brikken hos Recharge – henholdsvis 1,99 og 2,79 per kWt.

– For en stor elbil som lader opp fra 20 til 80 prosent, blir besparelsen fort 100 kroner for en ladeøkt. Jo oftere du lader på farten, jo mer har du å spare ved å bruke Ladeklubben, sier Christina Bu.

VÆR PRISBEVISST: Det er oppfordringen Christina Bu har til norske elbilister i disse dager, samtidig som hun oppfordrer Elbilforeningens medlemmer til å registrere og ta i bruk Ladeklubben med den nye blå ladebrikken som foreningen nylig har lansert.

– Nå er det ikke bare ladeselskapene som har tøffe tider i vente, men også forbrukerne. Derfor bør du som elbilist være prisbevisst når lader på farten, oppfordrer Bu.

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!