Hopp til innhold

BYD blir offisiell sponsor for UEFA EURO 2024: Elbilmerke sponser sommerens fotball-EM

BUILD YOUR FOOTBALL DREAMS: Elbilmerket BYD byr på fotball-EM i sommer. I hvert fall er de et av mesterskapets offisielle sponsorer.

Første gang UEFA inngår en sponsoravtale med en elbil-produsent.

Elbilprodusenten BYD, som er en forkortelse for Build Your Dreams, blir offisiell sponsor for av en av de helt store arenaene for «drømmenes teater», nærmere bestemt fotball-EM i Tyskland i sommer.

Riktignok stammer drømmenes teater-referansen fra den avdøde Manchester United-legenden Bobby Charlton og brukes gjerne om klubbens stadion Old Trafford, men han ser sikkert stort på det der han hviler ut i fotball-himmelen.

Verdens største elbilprodusent i 4. kvartal i fjor:

BYD forbi Tesla i salg av elektriske biler

«Samhold, fair play og miljøbevissthet»

Uansett:

UEFA EURO 2024, som vel er det offisielle navnet på sommerens store fotballeventyr, vil finne sted i Tyskland fra 14. juni til 14. juli – og vil samle fotballfans fra hele Europa og vel så det.

Og nå annonserer BYD at de har signert avtale med UEFA om å bli offisiell sponsor og partner for mesterskapet.

Denne serien rangeres på en LITT annen måte ved sesongslutt:

Se tabellsjokket – slik endte El-iteserien i 2023

Dette skal være første gang UEFA, det europeiske fotballforbundet, inngår en sponsoravtale med en produsent av elektrifiserte kjøretøy.

Observante fotballinteresserte elbilentusiaster vil nok likevel huske at elbilprodusenter har vært på sponsorlista i VM under FIFA-regi, men det er altså første gang en elbilprodusent er sponsor i et fotball-EM.

Mer av dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff og fordeler rett inn i innboksen!

– Vi er stolte av å være en del av et arrangement som ikke bare feirer sportens ånd, men også gir oss muligheten til å vise frem vårt engasjement for bærekraft og innovasjon. Dette partnerskapet er en mulighet for oss til å nå ut til et globalt publikum og dele vår visjon om en grønnere fremtid, sier Michael Shu, direktør i BYD Europe.

Gjennom partnerskapet med UEFA i forbindelse med sommerens europamesterskap, vil BYD være med på å fremme verdier som samhold, fair play og miljøbevissthet, skriver BYD i pressemeldingen.

BYD HAR BYDD PÅ EM: Og nå står de altså på sponsorplakaten.

I meldingen vil også UEFA ha et ord med i skrytelaget, der de nye partnerne åpenbart kappes i å klø hverandre på ryggen:

– Vi er svært glade for å ønske BYD velkommen som en pioner innen sitt felt, med en 29-årig erfaring innen avansert batteriteknologi. BYD har et rykte for global innovasjon innen elektrifiserte kjøretøy og er verdens største elbilselskap. Deres partnerskap med UEFA EURO 2024™ harmonerer perfekt med UEFA sin visjon om å fremme et grønnere og mer bærekraftig mesterskap ved å kombinere fotballens spenning med UEFAs forpliktelse til miljøansvar, sier Guy-Laurent Epstein, markedsdirektør i UEFA.

Nyheten om EM-sponsoratet kommer for øvrig kort tid etter at BYD annonserte at de skal bygge en elbilfabrikk i Europa, nærmere bestemt i Ungarn:

Neste steg i selskapets Europa-strategi:

BYD bygger elbilfabrikk i Europa

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også