Hopp til innhold

Ladeselskapet Easee med solskinns-nyhet: I 2023 kan du lade med solceller

EASEE SER MOT SOLA: Ladeselskapet Easee lar deg lade med solcelleteknologi i 2023.

Godt nytt fra ladeselskapet Easee for deg med solcelleanlegg eller med planer om det: Til neste år kan du lade bilen med solcelleteknologi.

Ladeselskapet Easee melder nå at det blir mulig for kundene deres å lade via solceller og kjøre strømmen rett i elbilen i løpet av første halvår 2023.

Oppdatert med ny tjeneste for Elbilforeningen-medlemmer:

Nå kan mange se bilens batteri­status i Elbil­Appen

Grønnere fremtid

Stavanger-selskapet Easee, som ble startet for fire år siden, installerte nylig lader nummer 500.000 i Europa.

Som en av markedslederne for hjemmeladere, er Easee nå et skritt nærmere hvordan fremtidens hjemmelading kan bli mer energibesparende for kundene via solcelleteknologi.

VOKSER MOT SOLA: Green-tech-selskapet Easee eksporterer til 23 land i Europa og har over 500 ansatte i åtte land.

Bransjeledere spår at innen 2030 vil én av fire nordmenn ha solceller som en del av hjemmet sitt.

I august i år var over 12.500 solcelleanlegg koplet på strømnettet i Norge, ifølge NVE.

Jonas Helmikstøl, daglig leder i Easee, er tydelig på at lading via sol er nok steg i riktig retning for en grønnere fremtid.

– Nå kan kundene få muligheten til å få mest ut av installasjonen sin og benytte seg av tilgjengelig strøm på best mulig måte, sier han.

NYTT STEG: Direktør og gründer av Easee, Jonas Helmikstøl, er overbevist om at lading via solceller er stort steg i riktig retning.

Fornybar energi stadig viktigere

Siden oppstarten har en milliard kilowattimer gått gjennom laderne til Easee. Dette tilsvarer energien som trengs for å kjøre jorda rundt 5000 ganger med elbil.

Dette forteller også at løsninger for å begrense kunders energibruk ved å ta i bruk alternativ og fornybar energi i form av solceller, blir stadig viktigere.

– Med dagens energiutfordringer med både tilgjengelighet og pris, blir det ekstra viktig å ha fokus på de bærekraftige elementene, sier Helmikstøl.

Slik lader du smart hjemme

Forutsigbar energitilgang

Sola er en viktig del av fremtidens energikilder, og med muligheten for lading via solcelleteknologi, kan dette bli et alternativ som blir stadig viktigere for kundene i en tid med økende priser og inflasjon.

Magnar Gya, produktansvarlig i Easee, er stolt over at selskapet kan levere en tjeneste som dette i en tid der økte priser legger press på forbrukeren.

– Vi heier på kunder som lader smart og tenker grønt i hverdagen, sier han.

Easee ladeboks

Ekstra god pris på en smart ladeboks som er designet og produsert i Norge.

Gya mener at et høyt prisnivå og en sårbarhet i det europeiske energimarkedet, gjør at mange nå ønsker seg mer forutsigbarhet og smartere løsninger – og peker på at lading med solceller vil begrense energiutgiftene og energibruk fra strømleverandør.

– Kundene våre er mer bevisste på hva de kjøper og hvordan fremtiden formes, avslutter han.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også