Hopp til innhold

Jaguar I-Pace ble kåret til Car of the Year 2019!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en svært spennende tvekamp mot den fossile sportsbilen Alpine A110, trakk Jaguar I-Pace til slutt det lengste strået – som første elbil siden Nissan LEAF i 2011.

GENÉVE (elbil.no): Aldri har to biler endt opp med samme poengsum i Car of the Year-kåringen, etter at alle stemmene var talt opp. I hvert fall ikke som noen kunne huske. 250 poeng ble det på hver, etter at flere biler hadde hatt ledelsen underveis. Mest overraskende var det at de italienske journalistene, som normalt stemmer mer tradisjonelt, plutselig sendte I-Pace i ledelsen rundt halvveis. Nylig deltok I-Pace også i vår store vintertest Til slutt måtte de to ut i «utslagskonkurranse», der enkeltstemmene på de to bilene – fra samtlige land – ble talt opp. Norges representant i juryen, Rune Korsvoll, til daglig biljournalist i Dagbladet/DinSide, konstaterer at det ble svært spennende. – Da LEAF vant i 2011 var marginen langt klarere. Jeg har aldri vært med på en så tett avstemning som denne, sier Korsvoll (bildet), som ga 8 av 10 mulige poeng I-Pace.

Et godt norsk alternativ

Korsvoll summerer greit opp hvorfor han hadde elbilen som favoritt: – Den har egentlig alt det nordmenn vil ha. Den er kul å se på, har firehjulsdrift, ganske lang rekkevidde og i tillegg har den ganske mye innvendig plass. Ett minus er at den er dyr, sier Korsvoll, som grunn for at han nøyde seg med åtte poeng til Jaguaren. – Ikke minst teller det positivt at det faktisk er en elbil som kan leveres i løpet av kort tid. Det er viktig i det norske markedet. Det begynner i det hele tatt å bli mye heder og ære for den aller første elbilen fra Jaguar. Den stakk også av med tittelen Årets bil 2019, der Elbilforeningen satt i juryen for tredje år på rad, og har også fått tilsvarende utmerkelse i Tyskland. Fra Tyskland kommer forøvrig også Car of the Year-jurylederen, Frank Janssen (Stern, bildet over), som hadde gleden av å annonsere nok en elektrisk vinner. Vi tar gjerne en til neste år, og fortsetter naturligvis vår dekning av den internasjonale bilutstillingen i dagene som kommer. Følg med!

Fakta: Finalistene i Car of the Year 2019