Hopp til innhold

Recharge med kortbetaling: Kommer regjeringen i forkjøpet

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ENDELIG: Recharge annonserer at de vil tilby kort på alle stasjoner. Det øker presset på de andre aktørene.

Ladeselskapet Recharge ruller ut kortbetaling på alle nye ladestasjoner. Og kommer dessuten med løfter også for eksisterende ladestasjoner.

Tirsdag 22. november holder Stortinget høring om kortbetaling på ladestasjoner.

Recharge er ett av to ladeselskaper som har meldt seg på høringen.

Elbilforeningen skal delta på høringen på Stortinget for å argumentere om hvorfor muligheten til å betale med kort direkte på laderen er viktig.

Elbilforeningen bygger sitt arbeid for mer forbrukervennlig lading på vår spørreundersøkelse «Elbilisten», Norges største spørreundersøkelse for elbilister, med hele 16.500 respondenter:

Elbilisten 2022:

Åtte av ti vil ha kortbetaling på ladestasjonene

– Hurtiglading er for komplisert. Undersøkelsen vår viser at 80 prosent av elbilistene ønsker kortbetaling for å betale for hurtiglading. Da kan man tæppe bankkortet eller mobilen direkte og enkelt på laderen, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Norsk elbilforening ber om lovregulering:

Krever kortbetaling ved ladepumpene

Første store ladeselskap går for kort

I dag, én dag før Stortinget setter kortbetaling på agendaen, annonserer ladeselskapet Recharge at de ruller ut kortbetaling på alle nye ladestasjoner neste år.

Vi har sjekket Recharge sin kortbetalingsløsing. Sjekk filmen under.

Teknisk utfordrende

– Kortbetaling på ladestasjoner er mer utfordrende enn mange tror, men vi har testet ulike systemer med suksess en god tid nå. Det er gledelig at forsøksperioden har vist at vi vil kunne rulle ut kortbetalingsterminaler på flere ladestasjoner fra neste år.

Det sier næringspolitisk leder Stian Mathisen i Recharge i en rykende fersk pressemelding.

FØRSTE STORE LADESELSKAP DER DU KAN TÆPPE: Stian Mathisen i Recharge slapp nyheten i dag.

– Nå vil mange betale med kjente løsninger som kort, og det lytter vi naturligvis til, sier Mathisen.

I første omgang er det nye ladestasjoner som blir utstyrt med betalingsterminaler.

Men selskapet lover også at når eldre ladestasjoner erstattes eller oppgraderes, vil også disse få betalingsterminaler.

– Vår første prioritering er å sikre at det bygges så mange nye ladestasjoner som mulig, for behovet er prekært. Vi er glade for at vi nå har funnet en god måte å implementere kortbetaling på ladestasjonene uten at det går utover utbyggingstakten, avslutter Mathisen.

– Recharge viser at det er fullt mulig

– Vi er glade over at Recharge lytter til Elbilforeningen og norske elbilister og introduserer kortbetaling på alle nye ladestasjoner – og ikke minst er det viktig at de forplikter seg til også å oppgradere eksisterende stasjoner i årene som kommer, sier generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.

Hun ønsker at Norges mest brukte måte å betale på, skal være tilgjengelig hos alle ladeselskaper:

– Recharge viser at kortbetaling er fullt mulig, så lenge viljen er der. Dessverre har ikke alle ladeselskaper vært så løsningsorienterte som Recharge. For å få med hele ladebransjen på forbrukervennlig lading, må myndighetene rett og slett påby muligheten til å betale med kort, konkluderer Christina Bu.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også