Hopp til innhold

Elbilforeningen på elbilferie: Kristiansand-Geiranger uten å hurtiglade – går det?

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

REISELEDER: Politisk rådigver Markus Nilsen Rotevatn i Norsk elbilforening er reiseleder på turen fra Kristiansand til Geiranger. Foto: Jamieson Pothecary

Før påske hurtigladet vi oss til Milano. Nå går turen fra Kristiansand til Geiranger, og da er målet å holde seg unna ladestasjonene.

Dekningen av ladestasjoner langs veien er viktig, men hvordan står det til med ladetilbudet når du parkerer for natten på et hotell? Når du skal telte på en campingplass? Eller når du skal tilbringe åtte timer i en familiepark?

Ingen ønsker å tilbringe ferien på en ladestasjon. Åtte av ti elbilister etterlyser et ladetilbud der man oppholder seg på ferieturen, ifølge Norsk elbilforenings ferieundersøkelse i 2021.

Tenk så deilig å kunne våkne på campingplassen eller hotellet og ha fulladet bil før du tar turen videre, eller la bilen lade mens du selv er i en opplevelsespark eller annen turistattraksjon?

Når vi lader der vi likevel skal stoppe, kaller vi det destinasjonslading.

Bli med Ladeklubben på elbilferie:

Nedturen? Oppturen? Hjemturen!

Lener seg på hoteller og turistattraksjoner

Før påske kjørte vi til Italia og Danmark/Sverige, da var hurtiglading en viktig del av turen. Denne gang skal vi reise i Norge og se om det er mulig uten hurtiglading. 

Elbilforeningen drar i forveien og sjekker hvordan det står til med destinasjonslading i vårt flotte Norge. Turen starter i Kristiansand mandag 25. april, går langs vestlandskysten og ender i Geiranger fredag 29. april. 

– Målet er å unngå å hurtiglade og kun benytte oss av ladetilbud som hoteller og turistattraksjoner tilbyr, sier turansvarlig Markus Nilsen Rotevatn.

Reisen kan følges på Norsk elbilforenings Instagram-konto (@elbilforeningen) samt Facebook og her på elbil.no.

UT PÅ TUR: Fra venstre SoMe-ansvarlig Karoline Haugland, journalist Martin Thronsen og politisk rådgiver Markus Nilsen Rotevatn.

I løpet av turen er det flere stopp og besøk som pressen er invitert til å delta på. Det er tre ansatte i Elbilforeningen som reiser. De stiller gjerne opp for intervjuer underveis med reiseskildringer, bilder og erfaringer.

Bli med Ladeklubben på elbilferie:

Påskeharen og det store lademysteriet

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!