Hopp til innhold

Nissan LEAF i oppgradert versjon

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Endelig har Nissan Europa sluppet detaljene om neste generasjons Nissan LEAF. Bestselgeren er oppgradert etter tilbakemeldinger fra kunder og kjøredata. Fra sommeren av kan norske kunder velge mellom tre ulike utstyrsversjoner av nye LEAF.

Nissan har lenge varslet at de vil flytte produksjonen av Europamodellen til Sunderland i Storbritannia. Produksjonen der er allerede i gang og med den gjør også Nissan en rekke mindre, men ikke ubetydelige forbedringer.

Hva har vi så i vente med nye Nissan LEAF? Først og fremst splittes LEAF-modellen i tre utstyrsnivåer; Visia, Acenta og Tekna. Kort fortalt innebærer det en strippet versjon, normalversjon og en litt mer luksuriøs versjon.

Litt lengre rekkevidde

Større bagasjeromNissan gjennomfører mye av den samme oppgraderingen av motor og batteripakke som de tidligere har gjort for Japan og USA-modellen, og som vi tidligere har omtalt på elbil.no. Denne oppgraderingen medfører at bilen blir lettere, men også at det frigjøres plass og bagasjerommet blir større. Teoretisk vil man også kunne få lengre rekkevidde da motoren er mer effektiv og bilen er lettere.

Men det som mest vil påvirke rekkevidden under norske forhold, er et nytt og forbedret varmeapparat. Nissan utstyrer de nye LEAFene med varmepumpe, noe som vil gi en betydelig reduksjon i strømforbruket til oppvarming.

Raskere lading

Den nye LEAFene vil også utstyres med en sterkere ombordlader, som vil muliggjøre lading på hele 6,6kW. Den raske ladingen vil gjøre modellen mer attraktivt for proffmarkedet, hvor et nesten tomt batteri vil kunne nærmere fullades på ca. 4 timer med dedikert ladeutstyr.

Som vi tidligere har skrevet om på elbil.no vil Nissan Europa nå også gi utvidet garanti på batteripakken. Denne gjelder 5 år/100.000 km og i tillegg er det garanti mot svekket batterikapasitet under 70 % i garantiperioden. Nissan planlegger å gi den utvidede garantien tilbakevirkende kraft for tidligere solgte LEAFer i Europa, men endelig avgjørelse på dette vil komme i løpet av de neste månedene.

Nye LEAF i detalj

Teknisk:

Eksteriør:

Interiør:

Les alle detaljene om oppgraderingen i pressemeldingen «Nye Nissan LEAF: Neste kapittel».

Ny elektrisk motor